A Romani Design a divaton keresztül érzékenyít a romák problémáira

2021. december 17. 09:37

Magyarország lakosságának 10 százaléka roma származású, és diszkriminációval, szegregációval és szegénységgel kell megküzdeniük, írja az AP.

2021. december 17. 09:37
null

A Romani Design célja, hogy megpróbálja eloszlatni a romákkal kapcsolatos negatív sztereotípiákat és helyet biztosítani nekik a kultúra asztalánál – adta hírül a Bloomberg az Associated Press nyomán. A cikk szerint a Varga Erika és Varga Heléna által alapított divatstúdió úgy véli, a divaton keresztül hatékonyabban tudják érzékenyebbé tenni a társadalmi elitet a hátrányos társadalmi és gazdasági megkülönböztetéssel küzdő népcsoport irányába.

A cikk szerint Magyarország lakosságának 10 százaléka roma származású és diszkriminációval, szegregációval és szegénységgel kell megküzdeniük. A Romani Design darabjai közül hat megtekinthető az Iparművészeti Múzeum kiállításán és Horváth Judit, a múzeum kortárs részlegének meglátása szerint a Romani Design ruhái sikeresen „tematizálják a társadalmi problémákat”.

(Fotó: Facebook/Romani Design)

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2021. december 18. 10:59
mennyi állami támogatást kapnak ezek? amúgy totál libsi a társaság, a cigány pride-hozz is van közük ha már itt tartunk, az hogy a tet (vagy mi) kortárs magyar irodalmat tanít a felkarolandó diákoknak az milyen öngyilkos húzás megint?
Magyarok Pásztora
2021. december 17. 16:06
Az a probléma, hogy még a szellemi tulajdont is lopják.
Most80
2021. december 17. 14:43
Jó dolog az érzékenység, csak arra kell ügyelni, hogy gyakorlása közben diszkrimináljunk, rangsoroljunk is (a velünk minél több lényegi identitásban osztozókat kell előnyben részesíteni).
Hannibal
2021. december 17. 11:56
Mi lenne, ha inkább érzékenyítés helyett tanulnának?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!