Ügyészség: Tényszerűen nem igaz, hogy a Belügyminisztérium megvásárolta a Pegasust

2021. november 25. 17:59

Az ügyészség hivatalos tudomással bír arról, hogy a Belügyminisztérium Pegasus néven nem vásárolt szoftvert.

2021. november 25. 17:59
null

Nem mondott igazat Kósa Lajos, amikor azt állította, hogy a Belügyminisztérium vásárolta a Pegasus-kémszoftvert, így nem követett el bűncselekményt, amikor erről beszélt nyilvánosan – derült ki abból a feljelentést elutasító határozatból, amelyet a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség adott ki, és amelyet az egyik feljelentő, Tényi István juttatott el a 24.hu-nak. A feljelentést még november elején tették minősített adattal való visszaélés, valamint hivatali visszaélés bűntette miatt Kósa Lajos kijelentése után, melyet a politikus a Honvédelmi és rendészeti bizottság november 4-i ülése után tett a parlament folyosóján

A feljelentés elutasításának indokolásából kiderül, az ügyészség hivatalos tudomással bír arról, hogy a Belügyminisztérium Pegasus néven nem vásárolt szoftvert. Mint írták, a fent említett bűncselekményt minősített adatra lehet elkövetni, „a feljelentés – a feljelentő feltételezésén túl – ugyanakkor nem tartalmaz olyan körülményre vonatkozó konkrét adatot, tényt, amely az általa kifogásoltak szerint azt támasztaná alá, hogy a feljelentéssel érintett személy minősített adatot tett volna jogosulatlan személyek részére hozzáférhetővé”.

„Kósa Lajos országgyűlési képviselő nyilatkozatában ugyanis konkrét adatnak az tekinthető, hogy igennel válaszolt arra a kérdésre, miszerint a Belügyminisztérium beszerzője volt a Pegasus-szoftvernek. Az, hogy a Belügyminisztérium megvásárolta a Pegasus-szoftvert – a feljelentés-kiegészítés során beszerzett adatok alapján – tényszerűen nem felel meg a valóságnak, így ez a valóságnak meg nem felelő adat nem minősülhet minősített adatnak, vagyis a nyilatkozat ezen részében a minősített adattal visszaélés bűncselekményének elkövetése kizárt” – írta az ügyészség.

Nyitóképen: Pegasus földet ér – Jessica Bradsher szobra az amerikai Kentucky államban. Illusztráció. Fotó: Reuters 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2021. november 26. 19:58
"Tényszerűen" és pegazus néven nem vette meg a BM, csak a valóságban pénzért és legálisan, nem legális célokra alkalmazza a zsidók által kezelt hasonló (például "Jordán ürge" nevezetű) termék adatbázisának a telefonok lehallgatásából származó, számára hasznos adatait. Rákosi és Kádár elvtárs ügyészei sem alkalmaztak szovjet tanácsadókat, csak azt tették, amit azok a nem is létezők titokban "kértek", Sztálin majd Brezsnyev pisztolyával a kezükben. A hagyomány folytatódik a mai napig. Nehogy elfelejtsétek, az ügyészség a törvényesség legfőbb őre. (Egyes országokban ugyebár. No de a kettesekben?) Persze ettől még Kósa Lajos továbbra sem lesz úriember.
madarasi.abel
2021. november 25. 23:14
nos, a tények: - Lölö az ügyészség szerint hazudott. - ugyanakkor: a Pegasust ugyan megvette az állam, de nem a Belügyön keresztül. - és olyasmire használták, amire nem való (újságírók, ellenzéki politikusok lehallgatására, stb.) mindezek után egyesek szerint az ellenzék az, aki hülyét csinált magából. és ti még épeszűnek tartjátok a magyart :)
Bitrex®
2021. november 25. 19:31
"...az egyik feljelentő, Tényi István..." Ezt a fickót kirúgta a Fidesz soraiból, azóta játssza a sértődöttet. https://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%A9nyi_Istv%C3%A1n_(tan%C3%A1r)
Gyzoltan
2021. november 25. 19:22
Felnőttként is kezelhetnénk a kérdést! -mert egyáltalán nem kérdéses, mindenki mindenkit lehallgat, több-kevesebb sikerrel.., Pegazus ide, vagy Pegazus oda.., nem ma kezdve... Felfoghatatlan gyűjtött információval rendelkeznek mindnyájunkról, s mindenki, érdekeinek megfelelően, ezeket az információkat, többnyire megfontoltan, fel fogja használni... Ebben biztosak lehetünk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!