Befogták az Ózd környékén napok óta szabadon kóborló szervált

2021. november 24. 16:09

A hatóságok megpróbálják kideríteni, hogy ki lehetett a szervál tartója, milyen engedélyek birtokában, és milyen úton került hozzá az állat.

2021. november 24. 16:09
null

Amint arról korábban beszámoltunk, az elmúlt napokban többek is egy szervált láttak a Bükki Nemzeti Park területén, Borsodnádasd határában, valamint Eger közelében, és többen le is filmezték az afrikai szavannákon őshonos, ám valószínűleg szelídített vadmacskát.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szerdán közleményt adott, miszerint szakembereik mindent megtettek azért, hogy a hírekben is szereplő, Ózd környékén kóborló állatot befogják, és ez kedd délután sikerült is.

Mint írják, a ragadozóról egy borsodnádasdi gazda értesítette őket. A szervál a házaktól 150 méterre, egy erdős területen napozott. Két természetvédelmi őr a magukkal vitt csalétekkel felkeltette a ragadozó érdeklődését. A szervál óvatosan elindult feléjük, majd az élelemmel elirányították a ketrechez, amibe végül sikerült bezárniuk. „Viselkedése alapján látszott, hogy emberhez szokott példány. Előélete miatt az elmúlt napokban önálló táplálékszerzésre csak korlátozottan lehetett lehetősége” – áll a közleményben. 

Mint a nemzeti park írja, „a hatóságok megpróbálják kideríteni, hogy ki lehetett a szervál tartója, milyen engedélyek birtokában, és milyen úton került hozzá az állat”.

Kép forrása: YouTube

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. november 25. 07:11
Nagy macskát én is láttam, amikor lőszerraktár őségben voltam Kiskőrösön. Bent ült egy fán, ahova nekünk nem volt szabad bemenni kb. olyan egy méter hosszú lehettet a farkát nem számítva, ahogy Gréczi Zsoltnál sem számítja a DK. Ha jól emlékszem pamacs volt a fülén. De az is lehet, hogy egy amerikai kém volt álruhában, mert mi a faszomat keresett volna a lőszer raktárban.
Monongahela
2021. november 24. 23:04
Cicicc!
zakar zoltán béla
2021. november 24. 21:15
Janiczák csalibátor?
Krupp Skya
2021. november 24. 19:43
Teniszezni volt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!