Több mint 60 ezer első oltást adtak be egy hét alatt

2021. november 27. 21:22

Az oltási akcióhét első öt napján több mint félmillió oltás történt.

2021. november 27. 21:22
null

Kásler Miklós szombaton az EMMI Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében úgy fogalmazott: „az embereket ismét megérintette az életösztön”, s emlékeztetett: a kormány pedig az akcióhét sikerére való tekintettel egy hétig meghosszabbítja azt. Így december 5-ig lehet a kórházi oltópontokon előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül felvenni a vakcinákat.

Az oltási akcióhét első öt napján több mint félmillió oltás történt, ezek közül több mint 60 ezer eddig oltatlan ember jelentkezett az első vakcináért

A miniszter szerint a megerősítő harmadik oltás is minden életkorcsoportnak ajánlott, mindazoknak, akik négy hónapnál régebben kapták meg az első két oltást. Az első két oltást követő néhány hónapban ugyanis a vizsgálatok szerint jelentősen csökken a védettség, ezt azonban a megerősítő harmadik oltással ismét körülbelül 90 százalékra lehet emelni. Kásler Miklós elmondta, a kórházba kerülés esélye négyszer nagyobb az oltatlanoknál, az intenzív osztályra kerülés esélye pedig tízszeres.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Komka Péter

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hopika
2021. november 28. 13:17
már a 3. oltásnál tartunk, belengették a 4. iket is, vajon meddig kell.oltatni magunkat h végre elég.legyen? melyiknek lesznek hosszú távon komoly mellékhatásai?
pollip
2021. november 28. 13:00
Csak egy kis összehasonlitás: az ellenzéki előválasztáson állítólag résztvevők és az oltakozók e heti száma nagyjából megegyezik. Viszont az előválasztásnál nem voltak ekkora sorok:-)))))))
balbako_
2021. november 28. 10:11
Kis lépés, de haladás a járvány megszüntetése ügyében.
Lion
2021. november 27. 22:35
Év végéig meg kell hosszabítani ezt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!