Reuters: reményt ad a zaklatott magyar LMBTQ-közösségnek az MTV-díjátadó

2021. november 11. 08:56

A zenecsatorna egyik vezetője szerint a műsor jó alkalom arra, hogy kiálljanak a magyar és a nemzetközi LMBTQ-közösség mellett.

2021. november 11. 08:56
null

Egy budapesti melegbár vendégeit megszólaltató cikkében a Reuters hírügynökség azt írja: a nemrégiben elfogadott – sokak által melegellenesnek tartott – gyermekvédelmi törvény elfogadása óta az LMBTQ-közösség tagjai szerint a melegek és transzneműek a korábbinál is ellenségesebb légkörben érzik magukat az országban. A lap szerint némi reményt ad számukra az MTV zenecsatorna döntése, hogy

november 14-én a jogszabály ellenére is Budapesten rendezik a Europe Music Awards (EMA) díjátadót, melynek szervezői nyíltan kiálltak mellettük.

Az esemény kiállás a nemzetközi LMBTQ+ közösség mellett

A Reuters felidézte: Orbán Viktor miniszterelnök korábban kijelentette, hogy a jogvédők és EU-s vezetők által is erőteljesen bírált jogszabály nem melegellenes, és csak a gyermekek védelmét szolgálja. Az MTV még októberben erősítette meg, hogy a jogszabály elfogadása ellenére is Budapestről közvetítik az EMA díjátadót, és a globális zenecsatorna egyik vezetője egy céges körlevélben kijelentette:

a műsor jó alkalom arra, hogy az egyenlőség iránti küzdelem jegyében kiálljanak a magyar és a nemzetközi LMBTQ+ közösség mellett.

Nyitókép: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj. Illusztráció.

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2021. november 11. 17:58
Senki se zaklatja az LMBTQXYZ zakkantakat. Ezért nem tudtak példákat felhozni rá.
Osztap Bender
2021. november 11. 17:57
Lementek Mindnyájan Buzik a Tetves Qrva Pokolra
kitiltott
2021. november 11. 15:43
Van még aki nézi az MTV T ?
kitiltott
2021. november 11. 15:41
Az abnormalitás provokációja A normalitás ellen ..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!