Délig 51 ezer koronavírus elleni oltást adtak be

2021. november 22. 16:52

György István szerint sikeresen indult az oltási akcióhét.

2021. november 22. 16:52
null

A Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára hétfőn arról beszélt: a beadott oltásokból 42 ezer harmadik, mintegy 7 ezer első, a többi második oltás. Valamennyi oltóhelyen folyik a munka, az irányításban katonák és az adminisztrációs tevékenységekben kormánytisztviselők segítenek. Ötféle oltóanyaggal oltanak, ezek mindegyike elérhető az oltóhelyeken – tette hozzá.

Az államtitkár megjegyezte, a hétfőn délig beadott mintegy 7 ezer első oltás az elmúlt másfél-két hónap napi teljesítményének a sokszorosa. György István mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát. Közölte, arra kérték a kórházakat, hogy ha szükséges, a hosszú várakozási időt elkerülendő nyissanak új oltóhelyeket.

Az oltási akcióhét hétfőn kezdődött, az oltakozni vágyókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is várják. Vasárnapig nem kell előzetesen időpontot foglalni, időpontra bejelentkezni, regisztrálni.

az oltakozni vágyókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is várják. Vasárnapig nem kell előzetesen időpontot foglalni, időpontra bejelentkezni, regisztrálni.

(MTI)

Nyitókép: Oltásra várakozók a Kanizsai Dorottya Kórháznál Nagykanizsán. Fotó: MTI/Varga György

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarcsi1
2021. november 23. 00:32
Az oltás működik, az oltás életet ment.
békalepcse
2021. november 22. 21:28
Ebből is látszik, fosnak az oltottak...
ancilla
2021. november 22. 21:10
Sikeresen? Anyátok. A sok szerencsétlen, aki kénytelen-kelletlen beoltatta magát. Nem, nem ”oltakozott”, nem ”felvette az oltást”, hanem beoltatta magát, hogy NE RÚGJÁK KI a munkahelyéről. Hogy el tudja tartani a családját. Hogy fizetni tudja a hitelét. Nyomorultak. Megfizettek még ezért.
sersem
2021. november 22. 18:31
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/ireland/ 94%-os oltottsági szintnél gondolod, hogy a mágikus 6%-ék fertőz csak? Be sem mehetnek se a bárokba, se a sportrendezvényekre, koncertekre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!