Kitiltaná az autókat Belső-Erzsébetvárosból Niedermüller Péter

2021. november 18. 22:28

Csak az ott lakók és az érintett üzletekbe árut szállítók hajthatnak be jövő nyártól a védett övezetbe – számol be az Infostart.

2021. november 18. 22:28
null

Védett övezetté nyilvánítaná 2022. július 1-től Belső-Erzsébetváros egy részét a VII. kerületi önkormányzat – erősítette meg Niedermüller Péter polgármester az Infostart információit. Nagyjából a Klauzál tértől a Károly körútig terjedő zónáról van szó a Wesselényi és a Király utca között. 

Nidermüller Péter elmondta, hogy „csak az azon a területen lakók és az ottani vállalkozások, üzletek, éttermek működését biztosító áruszállítók hajthatnak be a védett övezetbe”, de hangsúlyozta, hogy még nincs döntés a végleges területről. 

Minimális autóforgalom, sok bicikli és gyerek, teraszok – adta ki a jelszót Niedermüller Péter.

„A védett övezet kialakítása a budapesti parkolási rend része, intenzív tárgyalásokra lesz szükség a fővárossal, a BKK-val, a Budapest Közúttal” – felelte a polgármester arra a felvetésre, hogy Budapest más területeinek közlekedésére milyen hatással lenne a változás. „Az Erzsébetvárosi Önkormányzat önmagában nem tudja ezt megvalósítani, csak akkor, hogyha van egy intenzív tárgyalássorozat, aminek a végén közösen kialakítunk egy parkolási és forgalomcsillapítási rendet” – mondta a polgáermester, kiemelve, hogy a területhez legközelebb eső VI. kerület vezetésével is egyeztetnek.

Van máshol is ilyen védett övezet, például a budai Vár az I. kerületben.

de a szomszédos kerületekkel is tárgyalunk a kérdésről” – mondta el az Infostartnak Niedermüller Péter. 

 Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2021. november 19. 10:58
Remélem a kukást is kitiltják :)
apoa
2021. november 19. 10:07
Van máshol is ilyen védett övezet, például a budai Vár az I. kerületben Kicsit sántít a hivatkozás, a hétkerbe nem láttam még túristacsoportokat grasszálni.
olajfa1
2021. november 19. 09:50
Budapestiek! megkérdeztek erről benneteket? neeeeeemmmm,?... akkor így jártatok!!!!!!!!! IGY JÁRTATOK BUDAPESTIEK! TANULJATOK MEG VÁLASZTANI!
NoFace
2021. november 19. 09:29
"Kitiltaná az autókat Belső-Erzsébetvárosból Niedermüller Péter" Ez a szerénység netovábbja! Össze kell állni MZ-Péterrel és elzárni a víz, gáz, áramvezetékeket és hat méteres betonfallal hermetikusan körülkeríteni az egészet! Ez lenne a globalitás netovábbja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!