Hann Endre és Róna Dániel közös kutatása szerint a budapestiek még több korlátozást szeretnének

2021. november 01. 13:27

Felmérésük azt mutatja: a válaszadók 82 százaléka támogatja a kötelező maszkhasználatot tömegközlekedési eszközökön, míg a zárt terekben 75 százalék.

2021. november 01. 13:27
null

Hétfőtől ismét kötelező a maszkviselés a közösségi közlekedési eszközökön, az állomásokon, a megállóhelyeken és a pályaudvarokon is. Ezzel az intézkedéssel a budapestiek többsége egyetért, sőt további szigorításokat is támogatna – derül ki a Medián és a 21 Kutatóközpont által elvégzett, ezer fős reprezentatív felmérésből. A válaszadók 82 százaléka támogatja a kötelező maszkhasználatot tömegközlekedési eszközökön, míg a zárt terekben 75 százalék. Az Index cikkében azt írja:

a felmérésben résztvevők 86 százaléka jelezte, hogy be van oltva koronavírus ellen, 29 százalék pedig már a harmadik adagot is megkapta.

Ami az intézkedéseket illeti, a be nem oltottak 56 százaléka támogatja a maszkhasználatot a közösségi közlekedési eszközökön, míg 45 százalék a zárt terekben – a beoltottak körében ez 86 és 80 százalék.

Mint ismert, a jelenlegi főpolgármester egykor a Hann Endre által vezetett Mediánnak volt kutatási igazgatója, míg a 21 Kutatóközpont igazgatója az a Róna Dániel, aki a közelmúltban Karácsony kampányából is kivette a részét, jelenleg pedig a Momentum tanácsadójaként is dolgozik. 

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyikó István
2021. november 02. 10:47
Ez a "jó"hahnbandi,ez egy igazán tökösgyereklehet,ha ennyi csesztetés után se! adja fel,mert,-'jakérem a lóvé még őnála is igencsak nagyúr!...-ezért önmagát újabb megpróbáltatásoknak kitéve -idelőjetek felkiáltással!- halad a pofonerdőfelé!....
rókabácsi
2021. november 02. 10:45
tudatos elvtársak a budapestiek? még magukat is beáldozzák nem csak az annyukat?
balbako_
2021. november 02. 06:57
Megkérdezték Gyurcsányt, hogy mit szeretne a nép?
akiaki
2021. november 01. 23:40
a Hán, hát ő egy megbízható, azaz megbízhatóan szolgálja ki a megbízó érdekeit nem kevés manipulációval!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!