Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Óriási az érdeklődés a Nyugati pályaudvar megújítására kiírt nemzetközi építészeti pályázatra

2021. november 10. 09:55

A zsűrinek nehéz dolga lesz: 36, köztük több világhírű építésziroda jelentkezett a feladatra.

2021. november 10. 09:55
null

Fürjes Balázs a Nyugati pályaudvar és környezetének megújítására kiírt nyílt, nemzetközi építészeti tervpályázattal kapcsolatban hivatalos Facebook-oldalán azt írja: 

„Több kontinensről: Ázsiából, Amerikából és Európából is jelentkeztek. Japántól kezdve Spanyolországon, Litvánián, Svédországon, Hollandián és Franciaországon át egészen Nagy-Britanniáig jönnek a pályázók. Külön öröm, hogy 15 magyar iroda is rajthoz áll önállóan vagy külföldi építészirodákkal közösen.”

A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára szerint a fejlesztés eredményeként

a Nyugati lesz a magyar főpályaudvar, ahol majd a múlt és a jövő találkozik egymással.

„A pályaudvar 1877-ben átadott, impozáns, történeti csarnoka Gustave Eiffel tervezőirodájának munkája. Acélszerkezete már a 19. század végén is igazi építészeti bravúrnak számított! A jövő pedig az a 21. századi, korszerű vasúti mélyállomás, amit a csarnok alatt építünk, a Városligetig tervezett zöldfolyosó és a pályaudvar épülete mellett születő vadonatúj városrész” – olvasható a bejegyzésben.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nannyó
2021. november 10. 11:09
Hát én nem lelkesedek... A fővárostól már néhány kilométernyire is harmadik világ állapotú falvak vannak az országban, de mindent csak Budapestnek nyomnak...
Rodolfo
2021. november 10. 10:40
A gusztustalan cigányokat és a sleppjüket, a játéktermeket és a Mcdonald's-t először is gyorsan kibasznám onnan. Az aluljáró is egy okádék ahogy az kinéz.
Frankie Bunn
2021. november 10. 10:23
(Déli pu.t és környékét is rendezni kéne végre, ráadásul már harminc éve mondogatják.... )
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!