Friderikuszt elmarasztalta a MÚOSZ etikai bizottsága

2021. november 03. 09:02

Az műsorvezető „bosszúhadjáratnak” minősítette az eljárást.

2021. november 03. 09:02
null

A MÚOSZ Etikai Bizottságának állásfoglalása szerint Friderikusz Sándor műsorvezető etikai vétséget követett el az úgynevezett Csenterics-ügyben – olvasható az ATV.hu portálján.

Az újságírói szervezet arra a megállapításra jutott, hogy a televíziós újságíró egy tavaly elhunyt televíziós rendező, Csenterics Ágnes nevét használva küldhetett választ az egyik bulvárnapilapnak, azaz a nyilatkozatot a „sajtósként foglalkoztatott” nevében maga Friderikusz Sándor adhatta.

Friderikusz kegyeleti jogot is sérthetett

A műsorvezető ezt követően a YouTube-on és Facebookon közzétett videójában válaszul kijelentette: lényegtelen, hogy ki a sajtós, továbbá nem cáfolta vagy erősítette meg, hogy ki a válasz küldője, hanem ehelyett

A MÚOSZ honlapján közzétett állásfoglalásban hangsúlyozzák: elhunyt személyiségek nevével való visszaélés nemcsak etikai szempontok szerint súlyosan aggályos, de a hozzátartozók érzékenységét is joggal sérti, mindezeken túlmenően

kegyeleti jogot is sérthetnek.

A Friderikusz etikai vétségét megállapító állásfoglalás ugyanakkor nem jár szankciók alkalmazásával, mert Friderikusz nem rendelkezik tagsági jogviszonnyal a Magyar Újságírók Országos Szövetségében.

Nyitókép: képernyőfotó

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
viewty
2021. november 04. 05:51
Hát... Lehet, hogy Fridi nagy svihák, az is lehet, hogy öregecskedő létére már kezd elmenni az esze és személyiségzavarban szenved, nem tudom. Viszont a XXI. századi mezőnyben amikor liluk, tatárcsillák, vvzsoltik, tillák próbálnak interjút csinálni és csupa mekegés-makogás az egész, akkor Friderikusz youtubeos beszélgetései még mindig hallgathatóak.
Megtalálta
2021. november 03. 18:51
Ez az egész mostani Friderikusz cirkusz számomra totálisan érthetetlen, úgyhogy szerintem ez az egész csak habverés. Hírverés Friderikusznak, hírverés a Youtube-os műsorának.
olajfa1
2021. november 03. 18:24
Na végre! Mi tartott ennyi ideig?
zakar zoltán béla
2021. november 03. 17:57
alja DéK
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!