Kutatás: Orbán Viktor utcahosszal vezet Márki-Zay előtt

2021. november 08. 13:29

„A jelenlegi miniszterelnök sokkal népszerűbb, mint baloldali kihívója” – derül ki a Real PR felméréséből.

2021. november 08. 13:29
null

Nem tud lendületet venni a baloldal miniszterelnök-jelöltjének kampánya” – derül ki a Real PR legfrissebb kutatásából. A felmérésből kiderült, hogy arra a kérdésre, hogy Orbán Viktor és Márki-Zay Péter közül kit választanának miniszterelnöknek, november elején a magyarok 52 százaléka Orbán Viktort nevezte meg, és csak 37 százalékuk Márki-Zay Pétert.

Hozzáteszik: a településtípus szerinti bontásból kiderül az is, hogy Orbán Viktor kifejezetten vidéken erős. Mint írják:

a választók 52 százaléka a jelenlegi miniszterelnökre, Orbán Viktorra adná voksát,

míg 37 százalékuk a baloldal jelöltjére, Márki-Zay Péterre szavazna.

A választók mindössze 11 százaléka bizonytalan abban, hogy kire voksolna

A Real PR elemzése során arra is kitér, hogy „mindössze a választók 11 százaléka bizonytalan ebben a kérdésben”, vagyis mint összegeznek: „kijelenthető, hogy a jelenlegi miniszterelnök sokkal népszerűbb, mint baloldali kihívója”.

Márki-Zay a fővárosban, Orbán vidéken erős

A kutatás településtípus szerinti bontásból az kiderül, hogy Márki-Zay Péter csak a fővárosban tudja a választók relatív többségét megszólítani. Mint írják: Márki-Zay „Budapesten 47 százalékos népszerűségével épphogy megelőzi Orbán Viktort, aki 43 százalékos népszerűségnek örvend a fővárosban. Távolodva a fővárostól már egészen más a helyzet: a megyei jogú városokban egy Orbán – Márki-Zay párharc 45-43 arányban már Orbán javára billenne el. Egyéb városokban és községekben ennél is jelentősebb a különbség. Előbbiben 53-37, utóbbiban 61-26 arányban Orbán Viktort támogatnák a választók. Márki-Zay Péternek tehát nem sikerül megszólítania a vidéket, amelynek hiányában aligha lehet valaki miniszterelnök Magyarországon”.

A Real-PR 93 közel harminc éve végez helyi és országos közvélemény-kutatásokat, gazdasági és közéleti megrendelők számára.

közel harminc éve végez helyi és országos közvélemény-kutatásokat, gazdasági és közéleti megrendelők számára.

 

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala. 

Összesen 271 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mócsing
2021. november 09. 11:15
TARLÓS UTCAHOSSZAL VEZET. ja mégse, upsz. Fostaliga kozvelemenykutato cegek, csak pénztemetőnek jó az összes.
masikhozzaszolo
2021. november 08. 17:50
Tisztelt baloldali, liberális, jobbikos, momentumos szavazók! Ha a nagyapa szereti a cigányzenét ha a lányodat továbbra is járatni akarod hegedűórára ha nem véresen megkéselve, megerőszakolva, de épen egészségesen várnád haza az iskolából ha az unokádat az általános iskolában nem akarod, hogy leszopják, vagy orális szexre buzdítsák ha nem akarod hogy 5 kisbaltás vendég jelenjen meg a lakásodba, te meg ugorhatsz ki az ablakon ha a fejedet szeretnéd továbbra is a nyakadon tartani ha a HIT gyülekezete, vagy más templomából nem akarod kipakoltatni a berendezést ha nem akarsz a sztrádán bicikliutakat kijelölni ha nem akarsz dugódíjat ha nem akarsz sok szja-t fizetni ha gyereket akarsz, és házat is és autót stb. AKKOR SAJNOS A FIDESZRE KELL SZAVAZNOD! Nagyon rossz hírem van! Nem csak 2022-ben, hanem 2024-ben és 2026-ban is!
mokány
2021. november 08. 16:50
Az ellenzék nyíltan globalista . Ennek tudatában nagyon riasztó az ábra .
szürkeSzarvas
2021. november 08. 16:48
A "zsidóoldali" közv.kutik manipulácioval probálják "megtolni" a MárkiMárkot,mint most a gnómszerű Horn Gábor Republikonja. Hazudnak 1000el,szokásosan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!