A Pegasus-ügy volt a téma a rendvédelmi bizottság csütörtöki ülésén

2021. november 04. 15:35

Az bizottság elfogadta Pintér Sándor beszámolóját az ügyről, az érintett szolgálatok minden esetben törvényesen jártak el, bírói, illetve igazságügyi miniszteri engedéllyel végezték a munkájukat.

2021. november 04. 15:35
null

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága elfogadta Pintér Sándor belügyminiszter beszámolóját a Pegasus-ügyben, az érintett szolgálatok minden esetben törvényesen jártak el, bírói, illetve igazságügyi miniszteri engedéllyel végezték a munkájukat – mondta Kósa Lajos (Fidesz), a bizottság csütörtöki, zárt ülése után újságíróknak.

A bizottsági elnök a kétórás zárt ülést követően azt mondta, a tanácskozáson felmerült kérdésként, hogy a bizottság tagjai betekinthetnek-e a program beszerzése kapcsán keletkezett szerződéscsomagba. Felhívta a figyelmet arra, hogy

az ellenzéki vezetésű nemzetbiztonsági bizottság ülésén a bizottság minden tagja – így az ellenzékiek is – betekinthetett és be is tekintett ezekbe az iratokba.

Hozzátette: a honvédelmi bizottság tagjai csak akkor tehetnék ezt meg, ha a nemzetbiztonsági bizottság erre engedélyt ad.

Arra a felvetésre, hogy az ellenzéki képviselők szerint a meghallgatás sikertelen volt, mert egyetlen konkrét személlyel kapcsolatban sem kaptak konkrét válaszokat, Kósa Lajos elmondta: természetes, hogy

Tájékoztatása szerint a Belügyminisztérium a szoftver beszerzésekor vállalta, hogy annak használatakor senkinek nem sérti az emberi jogait. Hozzátette: ezek az adatok csak akkor lennének kiadhatók, ha a nemzetbiztonsági bizottság felállítana egy vizsgálóbizottságot az ügyben, de ilyen kezdeményezés nem volt.

Hangsúlyozta: a zárt ülésen kiderült, hogy minden esetben törvényesen jártak el az érintett szolgálatok, bírói, illetve igazságügyi miniszteri engedéllyel végezték a munkájukat. A bizottság elnöke újságírói kérdésre válaszolva megerősítette, hogy a Belügyminisztérium szerezte be a szoftvert, de – mint mondta – ő nem lát ebben kivetnivalót.

A techóriások szélesebb körű megfigyelést végeznek az állampolgárokkal kapcsolatban, mint az állam

– jegyezte meg.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pista6
2021. november 04. 16:43
Vrgődik a moslék!
fogas paduc
2021. november 04. 16:14
Szeretnék a CIA-t illetően, ha az USA-ban is tájékozódhatnánk, hogy milyen mértékben s kinek az enge4délyével hallgatnak le akárkit, illetőelg mindenkit a Földön. Az NSA köztudottan beteszi a kémprogramokat minden egyes driverbe. Nem is kapja meg az a cég a forgalmazási engedélyt, amelyik nem adja nekik oda a forráskódot..... Tehát mondhatni nyugodtan, mindenki nyugodjon meg, biztosan lehallgatják. A gugli a billentyűleütéseid dinamikájából tudja, hogy ki ütögeti a billentyűt. Azt is tudja, hogy mi érdekel, mit vásárolsz, hogy milyen színű alsógatyát - esetleg bugyit hordhatsz. Engedélyed nélkül felvételeket készíthetnek rólad a laptopoddal, akár a legintimebb helyzetekben is. Nem is értem, hogy miért nem forgalmazzák ezeket a kütyüket egy olyan takarószerkezettel, mellyel a lencséket el tudod takarni....... Ja, mi is volt a 2010- előtti akkor ellenzék megfigyeltetésével??????? Szóval, mint látjuk, vihar a bilibent gerjesztett a ellenzék - már megint.
Dénia
2021. november 04. 16:12
Ez már senkit nem érdekel azok közül, akik benyalták.
files32
2021. november 04. 16:11
Kósa Lajos elismerte, hogy a Belügyminisztérium beszerezte a Pegasus kémszoftvert Eddig csak sejteni lehetett, hogy a magyar állami szervek, titkosszolgálatok valamelyike valóban beszerezte az elhíresült Pegasus kémszoftvert, de most Kósa Lajos fideszes politikus el is ismerte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!