Kettős gyilkosság miatt emeltek vádat egy szegedi hajléktalan ellen

2021. november 22. 09:51

A férfi januárban bozótvágóval és késsel megölte alvó ismerőseit.

2021. november 22. 09:51
null

Vádat emeltek egy hajléktalanként élő férfi ellen, aki januárban bozótvágóval és késsel megölte alvó ismerőseit – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t. Szanka Ferenc közölte: a többszörösen büntettet előéletű férfit különös kegyetlenséggel, több, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják. A vádirat szerint a két sértett és harmadik társuk Újszegeden, egy kiserdőben alakítottak ki fából és fóliából lakóhelyiséget. A vádlott alkalmi ismerősük volt. A vádlott kihasználva az egyik sértett távollétét, beköltözött lakrészébe, és néhány napot ott aludt. A visszatérő sértett ezt észlelte, és elzavarta a férfit.    

A vádlott január 6-án tért vissza az erdőbe, egy 50 centis, fanyelű bozótvágót és egy kést vitt magával.

A két alvó áldozatokat előbb a bozótvágóval többször fejen ütötte, majd nyakon szúrta.

A sértettek a helyszínen meghaltak. Az órák múlva visszatérő harmadik társuk nem észlelte a történteket, a sötétben lefeküdt aludni, csak a helyszínre érkező rendőrök ébresztették fel. Ha nem lett volna távol, valószínűleg őt is megöli a vádlott. A főügyészség a letartóztatásban levő vádlottra tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta – tudatta a csoportvezető ügyész.

(MTI)

Fotó: Délmagyar, Frank Yvette

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
critical man
2021. november 22. 19:11
Aszimptota, alias Schollander szakmai véleményére lennék kiváncsi.
MayorAnna
2021. november 22. 15:02
Az igazat megvallva, régebben, még néhány éve is, volt bennem egy adag együttérzés irántuk, amit ki is fejeztem pénzadományokkal, de, ahogy jobban szemügyre vettem az életvitelüket, ez megkopott, és elmegyek mellettük, mintha ott se lennének. Van egy cigány hegedűs a mall bejáratánál, ahová járok másnaponta bevásárolni, ez a fickó ott hegedül esőben/szélben/fagyban: nem adok neki alkalmakként, csak évente egyszer: már most összegyűlt neki több mint 8 ezer, remélem, karácsony előttre összejön számára a tízes. Majd akkor kívánok neki kellemes ünnepet, és leteszem a hegedütokjába az én hozzájárulásom, és elismerésem kemény/kitartó munkájáért.
Rasdi
2021. november 22. 13:23
Meleg szállásra vágyott valamelyik börtönben.
turáni sólyom
2021. november 22. 11:28
Botka László a "szocialista humanista" hol van ilyenkor? Miért nem juttatott szociális bérlakást ezeknek? Van elég üres önkormányzati, félkomfortos kislakás. Az eset elkerülhető lett volna! Botka és a szocik kétszínűek, álságosak, szokás szerint....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!