Karácsony aláírta a budapesti közlekedés állami támogatásáról szóló megállapodást

2021. november 29. 09:50

Érkezik a 12 milliárd, mégsem áll majd le a fővárosi tömegközlekedés.

2021. november 29. 09:50
null

Karácsony Gergely aláírta a fővárosi közösségi közlekedés állami támogatásáról szóló megállapodást azt követően, hogy hétfő reggel találkozott Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel a minisztérium épületében.

Karácsony nem érti, miért kellett részéről a „politikai nyomásgyakorlás”

A főpolgármester a megbeszélést követő sajtótájékoztatóján kifejezte reményét, hogy a 12 milliárd forint, ami a budapesti közösségi közlekedés költségeinek 7 százalékát jelenti, még ebben az évben megérkezik a főváros számlájára. Hozzátette:

nem érti, hogy ehhez miért volt szükség „látványpékségre”,

üzengetésre és a főváros részéről politikai nyomásgyakorlásra, hiszen a támogatás normatív kifizetése eddig évről évre automatizmus mentén történt és az összeg szerepel az állami költségvetésben.

(MTI)

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2021. november 29. 16:15
Geli, ne a busz sávot foglald, biciklizzél!
rókabácsi
2021. november 29. 15:13
már megint megszívta a barom!
hegyaljai
2021. november 29. 13:48
Van ugye a Költségvetésben a BKV támogatására pántlikázott összeg. Ezt nyilván a Kormány sem akarta stadionépítésre fordítani. Jogos elvárása lett volna, hogy ezt, ha nem is egy a szó hagyományos értelmében vett szerződéssel kell szabályozni, de legalább is - a korábbi évek gyakorlatára, a BKV költségvetésére hivatkozó - megállapodásra szükség volt. Ennek a megállapodásnak a tartalmát a Főpolgármester soha nem kritizálta. Viszont a késleltetett aláírásból megpróbált minél nagyobb politikai hasznot kihozni. "Le fog állni a BKV!" "Nyomják Krahácsot!" No ennek most vége.
csanaki
2021. november 29. 11:37
Miközben aláírta, amit már megtehetett volna korábban, a tömegközlekedési eszközökön ma bemondták, hallottam, hogy "a kormány bliccel". Ritka nagy szemétláda ez a pasas. Mellette még buta is, lop is. Csak az üres marketinget tolja. Teljesen koherens bolsiellenzéki min.e.jelölt volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!