A mai naptól 480 forint a benzin ára

2021. november 15. 09:52

A kormány „fontosnak tartja a benzinárak féken tartását”, a baloldal miniszterelnök-jelöltje „semmilyen szociális komponenst nem tart indokoltnak” a benzinárban.

2021. november 15. 09:52
null

Mint arról a Mandiner is beszámolt, a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette

a kormány 480 forintos felső határral rögzíti literenként a benzin árát.

Az intézkedés november 15-től lép életbe, három hónapig tart egyelőre

A miniszter a bejelentés során elmondta, hogy a benzin ára ugrásszerűen nőtt meg egy év alatt. Összességében azonban Magyarországon a hatodik/hetedik legolcsóbb. Megnézték, hogy az európai uniós tagállamok milyen eszközöket alkalmaztak a benzinárak féken tartására. Fontosnak tartják a kérdést, mert a benzin és a gáz ára hatással van az árakra. A kormány úgy döntött: 480 forintos felső határral rögzíti literenként a benzin árát. Az intézkedés november 15-től lép életbe, három hónapig tart egyelőre. Ezek után döntenek  a felülvizsgálatról. Ez a 95-ös oktánszámú benzinre és a gázolajra vonatkozik.

Márki-Zay nem ért egyet a kormány döntésével

A baloldal miniszterelnök-jelöltje,

Márki-Zay Péter az üzemanyagárakról szólva több alkalommal is leszögezte: semmilyen szociális komponenst nem tart indokoltnak a benzinárban.

Mint egy közösségi oldalán megosztott videóban (cikkünk végén található videó, 33 perc, 48 másodperctől kezdődően) fogalmazott: „én abszolút nem, semmi, a benzinárban semmilyen szociális komponenst nem tartok indokoltnak.”

„Felelőtlen ígéret” az üzemanyagárak adójának csökkentése

A baloldal miniszterelnök-jelöltje az egyik előválasztási vita során egyenesen felelőtlen ígéretnek nevezte az üzemanyagárak adójának csökkentését:

– Kérdező: „De ez azt jelenti, bocsásson meg, hogy nem csökkentené a jövedéki adót az üzemanyagok esetében?”
– Márki-Zay Péter: „Hogyha valaki azt ígéri, ha valaki az ígéretekre figyel, akkor szavazzon a Kétfarkú Kutya Pártra. Tehát, hogyha valaki felelősen fog kormányozni, akkor meg fogja nézni azt a rengeteg ígéretet. Mindenki növelni akarja a béreket, a juttatásokat, lakást akar építeni, beruházni akar, fejleszteni akar, zöldgazdaságot akar, és a többi, ami iszonyatos pénzbe kerül. És egyébként meg adót akar csökkenteni minden egyes területen. Ezek olyan felelőtlen ígéretek.”

„Az embereknek érezniük kell az energiaár növekedését”

A baloldal miniszterelnök-jelöltje az energiaválság kapcsán elmondta: szerinte az embereknek érezniük kell az energiaár növekedését:

– fogalmazott.

Márki-Zay Péter kijelentéseit az üzemanyagárakról a lenti videó, 33 perc, 48 másodpercétől kezdődően hallgathatja vissza:

 

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sors
2021. november 15. 13:17
Autópálya melletti kutakon is ennyi?
3M..
2021. november 15. 12:19
A lélektani határ 400 forint. Ezen csak sajnálozni lehet.
certus
2021. november 15. 11:46
"Ahhoz, hogy fönntarthatóvá alakítsuk a gazdaságot, ahhoz igenis érezni kell az energiaár növekedést" - MZP Beszélj még, beszélj!
zara
2021. november 15. 11:23
há hogy lesz igy "zöld' a világ ha óccon vásárolsz..legy 4800 :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!