Volner: Karácsony bemutatta a baloldal közbeszerzési modelljét

2021. október 09. 12:54

A politikus szerint úgy tették közzé az unió hivatalos lapjában a közbeszerzési felhívást, hogy ismert volt a beszállító, hogy mit fognak venni és mennyiért.

2021. október 09. 12:54
null

Karácsony Gergely főpolgármester a fővárosi villamosbeszerzési tenderrel bemutatta „a baloldal közbeszerzési modelljét” – jelentette ki Volner János független országgyűlési képviselő szombaton Budapesten. A Volner Párt elnöke sajtótájékoztatóján azt mondta: a fővárosi vezetés a német VGF céggel már 2021 februárjában tárgyalásokat kezdett arról, hogy frankfurti villamosokat fognak vásárolni. A cég meg is adta az árajánlatot, Karácsony Gergelyék pedig úgy tették közzé az Európai Unió hivatalos lapjában a közbeszerzési felhívást, hogy ismert volt a beszállító, hogy mit fognak venni és mennyiért. „Ez nem közbeszerzés, ez a főváros kasszájának lefosztását jelenti” – fogalmazott.    

Megjegyezte azt is, augusztusban ráadásul olyan módon írták a közbeszerzést, hogy beleírták: az kifejezetten a frankfurti villamosok beszerzésére vonatkozik. A politikus emlékeztetett: ebben az ügyben

a Volner Párt már büntetőfeljelentést is tett a rendőrségen.

Volner János szerint „ezt a bűncselekményt olyan emberek terjeszthették elő, akik korábban is besározódtak” a fővárosi beszerzésekkel kapcsolatban.

„Visszatértek a baloldalhoz köthető vörösbárók”

A főpolgármester hagyta, hogy helyette a BKV vezetői kezdjenek politikai színtéren kommunikálni, miközben a 7,7 milliárd forint értékű közbeszerzésről szóló előterjesztést ő fogadta el egyszemélyben – tette hozzá. Azt is elmondta, hogy a fővárosi villamosbeszerzés ügyében hétfőn a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) fordul. Ez olyan súlyú ügy, amelyben az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) is vizsgálódnia kell – hangsúlyozta.    

A párt elnöke azt mondta: Karácsony Gergely megérkezésével a fővárosi élére visszatértek „azok a baloldalhoz köthető vörösbárók, azok a baloldalhoz köthető vállalkozók,

A baloldali előválasztás során, folytatta, még Karácsony Gergely kampányfőnökét is Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke „biztosította” egykori államtitkára, Gál J. Zoltán személyében.

(MTI)

Kép forrása: Volner János Facebook-oldala

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salamander
2021. október 09. 15:17
Köszönjük János: jó fej vagy, de harcképtelen. (Mint egy öregbácsi szép méretes phallosa). Ugyanakkor jó szolgálatot teszel a Fidesz-KDNP részére, mert a Mi Hazánk Mozgalom mellett veszélytelenül megjeleníted a "szélsőjobb" vonalat. Így a Fideszt ezzel nem tudják vádolni. A másik satellit banda a DK lett, akik viszont "elhozzák Gyuri bácsi pénzét", bohóckodnak egy kicsit, Ferike bábszínházasat játszik. Így a demokrácia intézményrendszere is kipipálható, majd mindenki megy a dolgára: Orbán Viktor miniszterelnök úr kormányoz, Volner úr az Országgyűlésben kap egy szép fizetést, végül pedig a Feri házaspárnak sem kell aggódni. Senki nem firtatja a múltjukat, vagy a vagyonuk eredetét, hollétét.
nempolitizálok
2021. október 09. 14:44
Pár milla a Transparencynek és simán leigazolja ezt is.
Ízisz
2021. október 09. 14:24
Sok kamu szerződést, csalást irattak alá ezzel bohóccal, amiért ő a felelős. A végtelenségig nem tudják védeni a globalista bírók sem... Aztán majd sírhat, ahogy szokott, hogy ő nem hibás semmiben.
olajfa1
2021. október 09. 14:07
Kamugeri azt mutatja be, hogy MENNYIRE KAMUS GERI!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!