Szabadka lovasa nyerte a 14. Nemzeti Vágtát

2021. október 03. 21:51

Szabó Nikolett Heves, Farkaslaka, Kerekegyháza és Abony lovasát győzte le a Millenniumi emlékmű körül kialakított különleges versenypályán.

2021. október 03. 21:51
null

Szabó Nikolett, Szabadka lovasa Pipacs nevű lován nyerte a 14. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap este a budapesti Hősök terén. A 2021 leggyorsabb lovasa címet elnyerő szabadkai versenyző a Nemzeti Vágta vándordíját, egy 1848-as huszárszablyát és ötmillió forintos jutalmat vehetett át az ünnepélyes díjátadón.

Pipacs hátára győzelmi takarót terítettek. A döntőben másodikként befutó Nagy Arnold, Heves lovasa egymillió forintos, a harmadik helyezett Tamás Csaba, Farkaslaka versenyzője félmillió forintos jutalmat kapott, a további két döntős, Heves és Abony lovasa 300-300 ezer forintot vihetett haza. A kishuszár vágtán Hajdu Fanni, Orosháza lovasa aratott győzelmet Nárcisz nevű pónilován, a döntőben Érsekhalma, Csörög, Kishegyes és Sarkad lovasát utasította maga mögé.

Cseh győzelem a nemzetközi futamon

Délután megrendezték a nemzetközi futam döntőjét is, amelynek győztese Csehország lovasa, Lukas Vladyka lett. Másodikként India, harmadikként Ausztria lovasa ért a célba. Negyedik, ötödik és hatodik helyen Olaszország, Mongólia és Suriname versenyzője végzett. A nemzetközi futamon a döntőbe jutottakon kívül Magyarország, Horvátország, Szlovénia, Törökország, Románia és az Egyesült Királyság lovasa versenyzett.

Magyarországot Paizs Gábor képviselte.

A lovasok nem saját, hanem a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtokról  kölcsönkapott, sorsolással kiválasztott shagya-arab őshonos magyar fajtájú lovakkal indultak a versenyen.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lauder Stenonis..
2021. október 04. 10:38
És a vágta nézőit természetesen beleszámolták a Vadászati nemvilágkiállítás nézői közé. Ceterum autem censeo 0rbán Viktor hazaáruló.
buckafej
2021. október 04. 07:31
Amikor szabadkai (Vajdaság) nyer, a második hevesi, a harmadik pedig farkaslaki (Erdély), akkor hiszem, hogy meg lehet haladni Trianont. Ilyen kezdeményezésekre van szükség, oktatásban, kultúrában, sportban stb. ahol nem azt nézzük, hol a határ, hanem azt, hogy hol a magyar.
kérdés
2021. október 03. 23:54
Gratulálunk!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!