Néhány gondolat a Márki-Zay féle ellenzékváltás illúziójáról

2021. október 19. 12:08

A közéleti szempontból legfeljebb bölcsődésnek tekinthető kisvárosi polgármester pillanatok alatt bele fog nyúlni a bilibe és fel fog ébredni: még az összefogás listájának, illetve később, ha úgy alakul, a saját kormányának összetételébe sem lesz beleszólása, mert annak 95 százaléka az úgynevezett leváltott ellenzékiekből fog állni. Ha a kiscsávó rendetlenkedni kezd, a Gyurcsány-klán nem fog teketóriázni.

2021. október 19. 12:08
null
Rőfös Géza

„Márki-Zay Péter úgy robbant be a politika első vonalába, mint egy eltévedt világháborús bomba, amely letarolta ellenfelei mellett szövetségesei egy részét is.

Kritikusai a továbbiakban is kiszámíthatatlan magatartásra számítanak tőle, rajongói ezt a volatilitást előszeretettel nevezik független, kérlelhetetlen, céltudatos hazaszeretetnek.

A hódmezővásárhelyi Action Man máris végrehajtotta azt a hőstettet, amire a »semmi se jó« középutas szavazók százezrei vártak: elsőnek leváltotta az ellenzéket. Orbán megbuktatása ezután majd már fél kézzel is menni fog. Mit fél kézzel, csuklóból, sőt, kisujjal!

Hiszen az igazán nagy falat az volt, hogy KariGerit becsicskította, majd Dobrevet a játéktérről az öltözőbe küldte, miközben átvette a serleget. Ezek után nem is valódi kihívás a Fidesz rémuralmát megtörni, ez pusztán stílusgyakorlat lesz, könnyű tavaszi testmozgás.

Jelen állás szerint I. Pártnélküli Péter még fénylő, bűntelen üstökösként ragyog a reményre éhes baloldali szavazók egén. Ha eddig sikerült, ezután is sikerülni fog!

Az Összefogás jobboldali messiása zászlót bontott, a zászlóra pedig merész dolgok vannak írva: ölelgetés, szeretet, béke, ellenzékváltás.

Korábban már megírtuk, most megerősítve látjuk: MZP polgármester úr azt hiszi, hogy ő a feje a szövetségnek, amihez nézetei szerint a központi idegrendszert irányító és a döntéseket hozó szerv, az agy is tartozik. Pedig az agy jelen esetben kőkeményen baloldali és a kijózanító valóság, hogy az arcon kívül a test többi részét is az irányítja.

Nem az a baj, hogy Péter úr mit gondol. Abból lesznek gondjai, ha önállóan mer gondolkodni.

Ferenc testvér be is jelentkezett rögtön egy videóüzenettel, amiben nyilvánvalóvá tette, hogy ki is képviseli itt az erőt. Nagy valószínűség szerint az ifjú trónkövetelő hercegnek zászlóhímzés előtt le kellett volna ülni a hadsereget finanszírozó öreg, ravasz Gyurcsány báró úrral, vajon ő is úgy látja-e, hogy sikerült ajtót mutatni az elmúlt 30 év politikai elitjének?

Ferinek ehhez akkor is lesz egy-két szava, ha amúgy a választói akaratból ordít, hogy elég volt belőletek. A reálpolitika szempontjából ugyanis tökmindegy, van-e valós társadalmi igény arra, hogy a Gyurcsány-klán eltakarodjon – oda, ahova való – a történelem szemétdombjára. Ez a baloldal számára üzleti vállalkozás, amiben kőkemény meló és rengeteg pénz van.

A família most készen áll rá, hogy így, vagy úgy, de beváltsa a csekket. Nem fognak sokat teketóriázni egy közéleti szempontból legfeljebb bölcsődésnek tekinthető kisvárosi polgármesterrel.”

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mantinel
2021. október 20. 16:02
Tökéletes írás, gratulálok!
confitür
2021. október 20. 05:28
Mesterházi tegnap az ATV-ben kijelentette,hogy MZP jobboldali konzervatÍv keresztény politikus. Ennél nagyobb ordÍtó hazugságot bevallom már régen hallottam. Hiába az MSZP a hazugság világbajnoka.
Akitlosz
2021. október 20. 02:09
Ha Márky-Zay a bölcsődés, akkor ez a Rőfös Géza még meg sem született.
péterx
2021. október 19. 21:20
MZP is tudja, hogy fogatlan oroszlán ebben az ellenzéki állatkertben. Az öszes szavazónak pedig tudnia kell majd áprilisban, hogy ha MZP-re és az ellenzéki listára szavaz, akkor Fegyencre szavaz: ugyanis már most világos és cáfolhatalan tény, hogy előbb a pártfrakciók és csak után MZP. Fegyenc uralma pedig gazdasági válság, jólét helyett rosszlét, migránsözön, közbiztonság összeomlás, drasztikus rezsiemelkedés stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!