Megjelent Szablya Ilona önéletrajzának második része

2021. október 25. 12:39

Kommunista diktatúrából az Újvilágba, anyaországiak segítőjének – már kapható az egykori konzul könyve.

2021. október 25. 12:39
null

Az önéletrajz második kötete onnan veszi fel a fonalat, hogy Szablya Ilona és férje, Szablya József partot érnek az Újvilágban. Eleinte csak rendíthetetlen, Istenbe vetett hitük és kitartásuk van meg, de így is célba értek. Hét gyermeket nevelnek fel, végig igyekeznek megmutatni a kommunizmus valódi arcát – saját sorsukon keresztül is – és amiben csak lehet, segíteni az anyaországiakat. Legyenek azok maguk is elüldözöttek, mint maguk, vagy idehaza senyvedők.

A Szablya-hotel mai napig fogalom azok körében, akik élvezhették a család vendéglátását, de még olyanok is hallottak róla, akiknek soha nem kellett megtapasztalniuk a politikai üldözöttek keserű kenyerét. Azt a kenyeret, amit Szablyáék is próbáltak édesebbé tenni.

A könyv bemutatója hétfőn, 17 órától lesz a Pesti Vígadóban, ahová a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak. A Szökevényből konzul pedig terveik szerint az ország összes könyvesboltjában kapható lesz.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!