Magyar Nemzet: A Jobbik karlendítő politikusa nem ment el a Holokauszt Emlékközpontba

2021. október 07. 12:33

A Mazsihisz kíváncsian várja az ózdi önkormányzat összeférhetetlenségi vizsgálatát és annak eredményét.

2021. október 07. 12:33

„Farkas Péter Barnabás a Mazsihiszt a mai napig nem kereste, az intézményben tett látogatásáról nincs információnk” tájékoztatta a Magyar Nemzetet a zsidó hitközség hetekkel azután, hogy közleményben javasolták a Jobbik ózdi alpolgármesterének, „látogasson el a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, tekintse meg a kiállítás anyagát, majd adjon egyértelmű nyilatkozatot a médiának és a magyar zsidó közösségnek”.

Mint megírtuk: Farkas Péter Barnabásról – a jobbik ózdi jelöltjéről az előválasztáson – előkerült egy 2018-ban a lengyelországi Holokauszt Múzeumban készült fénykép, melyen a jobbikos politikus meglehetősen félreérthető – kart lendítő – pózban látható. Farkas erre akkor úgy reagált, hogy a meghívást megtisztelőnek tartja, és a legnagyobb örömmel elfogadja.

A Magyar Nemzetnek a Mazsihisz úgy nyilatkozott, közleményük nem szól meghívásról. „Farkas Péter Barnabás számunkra érthetetlen módon értelmezte azt, amit a magyar sajtó átvett. A Páva utcai Holokauszt Dokumentációs Központ fenntartója a Magyar Állam, nem a Mazsihisz, ezért Heisler András, a Mazsihisz elnöke azonnal tájékoztatta a Holokauszt Emlékközpont igazgatóját a Mazsihisz által kiadott közlemény tartalmáról, és a lehetséges látogatásról” – fogalmaztak. „Megerősítjük korábbi álláspontunkat: olyan személynek, aki a náci, fasiszta eszmékkel bármilyen szinten kapcsolatba került, nincs helye a magyar közéletben, politikában, sajtóban”  – hangsúlyozta a szervezet.

Hozzátették, a Mazsihisz a pártpolitikai kérdésekben és ügyekben nem vesz részt, a mostanihoz hasonló jelenségeket kizárólag az antiszemitizmus elleni fellépés szempontjából vizsgálja. 

Farkas Péter Barnabásról a napokban újabb kép került nyilvánosságra, amin már olyan szögből látszik a kézmozdulat, amit már nehezebb integetéssel magyarázni

 A történtek miatt az ózdi önkormányzat ma rendkívüli ülésen tárgyalja az alpolgármester botrányt okozó tettét. A Mazsihisz ezzel kapcsolatban azt mondta, kíváncsian várják Ózd város Önkormányzatának összeférhetetlenségi vizsgálatát és annak eredményét. „Bízunk benne, a józan ész győzedelmeskedik” – fogalmazott a zsidó hitközség.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarok Pásztora
2021. október 07. 16:22
Nem ment el? Felháborító!!
yanoo
2021. október 07. 13:53
"Magyar Nemzet: A Jobbik karlendítő politikusa nem ment el a Holokauszt Emlékközpontba" ??? Az egész ország egy Holokauszt Emlékközpont.
bakafánt
2021. október 07. 13:39
Volt idő,mikor a Földet tányérnak kellett tartani.Aki ellenszegült,megégették.Aztán mégis győzött a Földgömb.Roppant kínos...
Berecskereki
2021. október 07. 12:55
Lemondott a karlendítő jobbikos https://magyarnemzet.hu/belfold/2021/10/lemondott-a-karlendito-jobbikos
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!