Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Karácsony: Márki-Zay lenne a jobbkezem, de lenne balkezem is, akár Dobrev Klára

2021. október 04. 20:53

„Kitalálunk valamit” – mondta a főpolgármester arra a kérdésre, hogy mi van akkor, ha az OEVB nem engedi, hogy Márki-Zay Péterrel együtt szerepeljen a szavazólapon.

2021. október 04. 20:53
null

„Ma nem döntöttünk arról, ki lesz az egyenlőbb, ma arról szólt a tárgyalás, hogy összefésüljük a politikai véleménykülönbségeket, hogy a választók garanciát kapjanak, hogy ami miatt ránk szavaztak, azok az értékek megmaradnak” – mondta Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

„Én nem szeretnék visszalépni, ezt elmondtam tegnap. Ma erről nem beszéltünk” – emlékeztetett a főpolgármester, akinek volt egy érdekes párbeszéde az adást vezető Rónai Egonnal.

Kire szavazok, ha Karácsony-Márki-Zay Péter van a szavazólapon?” – kédezte Rónai.

De én nem akarok” – replikázott a műsorvezető.

Karácsony erre kis kitérő után, amelyben az összefogás fontosságáról beszélt, és arról, hogy nem az a fő cél, hogy Dobrevet legyőzzék, azt mondta, ez olyan, mint az amerikai elnökválasztás, ott is két emberre szavaznak. „De ott van olyan, hogy elnök-alelnök” – mondta a műsorvezető. „Erről nem döntöttünk” – tért ki az érdemi reakció elől és zárta rövidre a Párbeszéd társelnöke. Karácsony úgy vélte, nem ez az egyedüli fontos döntés. Hozzátette: Csapatkapitány akar lenni, és ehhez kell mondania pár nevet. Szeretne együtt dolgozni Márki-Zayjal, Dobrevvel, Hadházyval, mondta. „Sokszínű, sokszínűségében első ránézésre gyengének tűnő, de bölcsebb kormányzás lesz” – mondta.

Később Karácsony azt mondta, mire az emberek a szavazásig jutnak,

egészen biztosan tudni fogják, melyikük a miniszterelnök-jelölt és melyikük a helyettes.

Hogy ezt az Országos Előválasztási Bizottság megszavazza-e, arra nem tudott válaszolni. Ha nem, „kitalálunk valamit”– hangzott el.

Karácsony azt is kifejtette, hogy szerinte attól szenved az ország, hogy a miniszterelnök azt hiszi, mindenhez ért. Neki lenne egy jobbkeze, Márki-Zay, de lehet egy balkeze is – utalt Dobrev Klárára. Karácsony azt mondta, Márki-Zayjal is voltak vitái. „Most ezt a szövetséget kötjük meg, aztán egy tágabbat, aztán egy még tágabbat”, mondta még, szintén a DK politikusára utalva.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2021. október 05. 16:41
Normális ésszel nem tudom felfogni, hogy egy ilyen szörnyű, gyilkos múltú család - mely befogadta és magáévá tette Ferencet - miért nem elégszik meg a hatalmas vagyonnal, miért nem takarodik el a bús pi...ba, a ki tudja hány gyerekével együtt és él ott, ahol még nem ismerik?
Tehetős Totó
2021. október 05. 13:30
Te eleve kétbalkezes vagy, balf@sz!
haasz.rudolf
2021. október 05. 12:17
Kettes számú megállapítás: Olyan nincs, hogy Karácsony és Márki-Zay együtt indul, mert technikailag kivitelezhetetlen! Olyan nincs, hogy KarácsonyMárkiZay Gergely Péter! Az lehetséges, hogy egy szavazólapon szerepel a két politikus neve, de ha mindkettő mellé odarakom az X-et, akkor érvénytelen a leadott szavazat! Hihetetlen, hogy Karácsony ennyire kurva kibaszott hülye legyen!
borsika
2021. október 05. 12:08
Nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!