Így siklott ki a vonat Szeged-Rókus állomáson

2021. október 11. 11:58

A balesetben nem sérült meg senki.

2021. október 11. 11:58
null

Vasárnap délután a Szegedről 15:21-kor Békéscsabára indult személyvonat egyik mozdonya és egy személykocsiaja Szeged–Rókus állomáson kisiklott. 

A baleset miatt Szeged és Szeged-Rókus vasútállomás között pótlóbuszok közlekedtek a vonatok helyett, a műszaki mentést a helyszínelés befejezése után még vasárnap éjjel megkezdték a szakemberek. 

Nyitókép: YouTube

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bátya62
2021. október 12. 21:03
No! Hadházy ehez IS ért! De azért hadd idézzem: " A LÓFASZT"
annamanna
2021. október 12. 06:17
"Síntörés volt, több fotó is igazolja. Fáradás okozta "rideg" törés a képek alapján." "A talpak és a zúzalékok alapján cserélve volt a sín. Tehát felesleges a szerecsenmosdatása. Vagyis hiába fogják majd rá, hogy nem lett lecserélve a sin, hogy kimentsék a barátot a bajból, a felelőtlen hanyag munkája miatt. ŐKET csak a pénz, a haszon érdekli az nem, hogy emberéleteket is hozhatott volna a baleset, amely a hanyag munkájuk miatt következett be." A videó alatt letiltották a kommenteket, de amikor még olvashatóak voltak, akkor valaki azt írta, hogy eleve az a mozdony, ami kisiklott, azért volt a másik után sorolva, mert javítani vitték, nyilván tökre el volt már kopva a kerék (most nem tudom, ezt hogy kell szakszerűen megfogalmazni). Tehát az is lehetett az ok, hogy maga a jármű is régi és javításra szoruló. A másik problémafaktor a selejtes sín.
Krupp Skya
2021. október 12. 06:04
A felvételt Matuska Szilveszter unokája készítette, aki most a DK-ban politizál.
annamanna
2021. október 12. 06:03
Egy nappal a baleset után NEM AZ A HÍR, HOGY ÍGY siklott ki, hanem az volna a hír, hogy EZÉRT siklott ki. "Hadházy Ákos A tegnapi -szerencsére sérüléssel nem járó- vasúti baleset komoly kérdéseket is felvet. Vasúti témájú fórumok és más forrásom szerint is ugyanis a siklást síntörés okozta. A pályaszakasz viszont a horribilis pénzből és botrányos körülmények között felújított Szeged-Hódmezővásárhely tram-train vonal része. Az nem egyértelmű, hogy ennek az állomásnak az érintett kitérő vágányát is most cserélték-e, a valószínűbb az, hogy nem. Emlékeztetőül: a vonalon először bontott, régi síneket raktak le, majd nagy titkolózás közepette végül felszedték az egészet. Nem sokat tudunk azonban az ehelyett lefektetett új sínek eredetéről - vasutasok szerint baráti török síneket építettünk le. Kérdéseket intézek a MÁV-hoz 1) a baleset körülményeiről, arról, 2) hogy az érintett vágányszakasz a frissen felújított szakaszon következett-e be, 3) ha nem, akkor miért nem maradt pénz az állomás kitérő vágányát is felújítani 4)és arról, hogy végül kitől és mennyiért vásárolták az új síneket"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!