Így kezelné az EU a megemelkedett energiaárak okozta helyzetet

2021. október 13. 13:23

Az Európai Bizottság intézkedéscsomagot mutatott be szerdán.

2021. október 13. 13:23
null

Az Európai Bizottság intézkedéscsomagot mutatott be szerdán a megemelkedett energiaárak okozta rendkívüli helyzet rövid és középtávú tagállami kezelésére,

a javaslatok között jövedelemtámogatás, számlafizetések ideiglenes halasztása, valamint ideiglenes, célzott adócsökkentés biztosítása szerepel

a kiszolgáltatott háztartások és vállalkozások számára. Kadri Simson energiapolitikáért felelős uniós biztos a javaslat bemutatásakor elmondta, a jelenlegi, a téli időszak végéig biztosan magas szinten maradó energiaárak azonnali, összehangolt választ igényelnek, az intézkedések erősíteni fogják a gazdaságok jövőbeni ársokkokkal szembeni ellenálló képességét.    

Az unió emellett támogatni kívánja a megújuló energiaforrások használatát, valamint az energiahatékonyságot célzó beruházásokat, áttekinti az energiatárolásra és a gázkészletek beszerzésére vonatkozó lehetséges intézkedéseket, valamint felméri a villamosenergia-piac helyzetét – közölte.

(MTI)

Fotó: MTI/AP/Frank Augstein

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2021. október 13. 16:24
Lakossági adóemelés az igazi tervük. Egyenlőre még nem beszélnek róla.
mr.Marcang
2021. október 13. 16:13
Remélem ez már az új energiaügyi biztos, mert a régit kirúgták a halál faszára. Ja nem.
szürkeSzarvas
2021. október 13. 16:02
Alkalmatlanok. Sok Geri egyrakáson. :)
pumuklik
2021. október 13. 15:40
"..áttekinti..., ..felméri...." Magyarul semmit sem csinálnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!