Horvát lap: Az EP-képviselők megosztottak, mi legyen a magyar uniós támogatással

2021. október 08. 16:13

A Jutarnji List szerint Orbán Viktor azzal vádolja az EU-t, hogy a magyar tervet az LMBTQ-jogokkal kapcsolatos vita miatt nem fogadják el.

2021. október 08. 16:13

Az Európai Parlament képviselői megosztottak a magyar és a lengyel helyreállítási terv ügyében, írja a Jutarnji List. A horvát lap cikkében kiemelték, hogy Orbán Viktor azzal vádolja az EU-t, hogy a magyar tervet az LMBTQ-jogokkal kapcsolatos vita miatt nem fogadják el.

Az EP legutóbbi ülésén baloldali, zöldpárti és liberális képviselők kijelentették, a két helyreállítási terv elfogadására a jogállamisággal kapcsolatos problémák miatt nem került sor, míg jobboldali képviselők az Európai Bizottság kettős mércéjéről beszéltek. Néhány tagállam, így Hollandia és Bulgária még be sem nyújtotta a helyreállítási tervét.

Luis Garicano, a liberális Renew Europe tagja elmondta, Orbán Viktornak komoly parlamenti többsége van, nem fogadják el válaszát, miszerint nem tudja módosítani a „korrupciós” törvényeket. A szociáldemokraták (S&D), illetve a zöldek és baloldaliak (GUE/NGL) is kritizálták a magyar helyreállítási tervet, kevésbé voltak kritikusak a lengyellel szemben. Cseh Katalin magyar EP-képviselő szerint

a magyar és a lengyel kormány nem veszi komolyan a figyelmeztetést,

az Európai Bizottság veszít hitelességéből. Az EU a korrupció elleni elégtelen fellépéssel és a bíróságok függetlenségének hiányával vádolja Budapestet. A német AfD képviselője, Maximilian Krah kiemelte, hogy Horvátország a korrupciós index tekintetében rosszabb, mint Magyarország és Lengyelország és GDP-arányosan több támogatást kap, mégsem éri kritika.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fila2020
2021. október 09. 08:31
Amennyiben a korrupciós jogszabályok nem illeszkednek az Unios jogszabályokhoz, úgy kötelezettségszegési eljárást indíthat az EB, de pénzt nem tarthat vissza. Minden tagállamnak van jogharmonizációs vitája az EB-vel, és ez normális, bevett gyakorlat.
Imre Debrecen
2021. október 08. 20:05
Nem Magyarországon megválasztott (globalista)balliberálisok, tulajdonképpen beavatkoznak a magyar szavazók többsége által megválasztott nemzeti kormány tevékenységébe és Magyarország belügyeibe. És a Magyarországon, Brüsszel érdekeiért ügyködő EP képviselőink pedig nagyon segítőkészek ebben!
Rocktoberi
2021. október 08. 18:06
Megcsókolhatják a seggünket a brüsszeli libsik. Egyre kevésbé van szükségünk az onnan érkező pénzekre. 0,2-0,3% kamatkülönbségért nem fogjuk feláldozni az országunkat. Elmehetnek a picsába a hülye, életidegen ötleteikkel.
Daily
2021. október 08. 17:28
Az EP úgy működik mint a kínai pártvezetés mottója ha egy szög kilóg akkor azt be kell verni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!