Fürjes Balázs a Biodómról: Semmiképp se maradjon torzó!

2021. október 20. 17:42

„Jó hír, hogy a főváros vezetőinek hosszú, egymás ellen is vívott belterjes kampánya után talán jut ideje ismét Budapest ügyeire” – írta közösségi oldalán a fideszes politikus.

2021. október 20. 17:42
null

Fürjes Balázs Facebook-oldalán emlékeztetett, hogy a kormány 43 milliárd forinttal támogatta, hogy a Fővárosi Önkormányzat az Állatkert részeként megépítse a Biodómot, azaz egy trópusi esőerdőt, annak állat- és növényvilágát bemutató óriási, speciális üvegbuborékot. Ez fővárosi terv és fővárosi kezdeményezés volt.

„A teljes összeg a Főváros rendelkezésére áll, 6 milliárd forint kormányzati forrást még nem használtak fel. Két éve az építkezés megállt, késik, a Biodóm torzóként áll az Állatkert közepén. Nem tudjuk miért. A Főváros a pénz felhasználásáról, a késlekedés okáról nem ad hivatalos tájékoztatást. Jó hír, hogy a főváros vezetőinek hosszú, egymás ellen is vívott belterjes kampánya után talán jut ideje ismét Budapest ügyeire” – fogalmazott Fürjes Balázs, majd hozzátette:

Az elmúlt 30 évben Budapesten egyetlen városvezetés sem hagyott maga után torzót

– fontos, hogy a Biodóm se maradjon meg annak, hanem birtokba vehessék a budapestiek! Az egyeztetés terepe a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa – örülünk, ha a főpolgármester hosszú kihagyás után visszatér a tárgyalóasztalhoz és Budapest ügyeihez. Mi készen állunk az együttműködésre!”.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Illieral
2021. október 22. 09:09
Mondjuk ezt már Tarlósék alatt elkúrták, félig megépül a Biodom, amikor kiderült, hogy még kell 20 milliárd a befejezéshez és annyi lesz az üzemeltetési költsége, mint egy 10 ezer fős kisvárosnak. Kurvára nem számoltak ki semmit. Karácsony egy kretén, de ezt a faszságot megörökölte az elődöktől.
Kanóc
2021. október 21. 14:51
"Az elmúlt 30 évben Budapesten egyetlen városvezetés sem hagyott maga után torzót" Gödör?Bálna? Négyes metró? Akadt azért.
rókabácsi
2021. október 21. 13:43
ez a modern igazi lopás! ballibsi módra!
geyza1947
2021. október 21. 07:59
Csak a hitelesség kedvéért, annyit, hogy ezt a förmedvényt annó Persányi indította útjára, amire aztán felkapaszkodott a fidesz rabló kommandója és a pénz folyamatosan elúszott. Végül a "nagy" Tarlós sem tudott mit kezdeni ezzel és inkább semmit sem tett. Azután jött a főpolgármester váltás és Tarlós már nem is tudott mit tenni, hiába adott volna újabb milliárdot Orbán hozz, csakhogy ne legyen vizsgálat. Az új vezetés pedig egy fityinget sem kapott rá, sőt elvettek tőlük. Na akkor kinek a sara ez a torzó ? Egyértelmű a fideszé !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!