EMMI: Egyelőre nem vezetik vissza a kötelező maszkviselést

2021. október 16. 19:05

„A járvány negyedik hullámában a védekezés már oltásalapú” – válaszolta az ATV kérdésére a minisztérium.

2021. október 16. 19:05
null

A fővárosi önkormányzat a maszkviselés szigorítását kezdeményezi a kormánynál az új igazolt koronavírusos megbetegedések növekvő száma miat – tudatta a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-vel.

A közleményben azt írták, hogy a koronavírus negyedik hulláma Magyarországon a közzétett fertőzöttségi, illetve tesztpozitivitási adatok alapján felfutó ágába került: immár több napja ezer feletti az új igazolt koronavírusos megbetegedések száma, illetve az Egészségügyi Világszervezet által „a járvány kontrollálhatósága mércéjének tekintett öt százalék fölé emelkedett a pozitív tesztek aránya”. 

Az EMMI az ATV Híradójának kérdésére válaszolt

a kormány és az Operatív törzs folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi helyzetet, és ha szükséges további intézkedésekről dönt.

„A járvány negyedik hullámában a védekezés már oltásalapú, hiszen a vírus ellen az oltás biztosítja a legerősebb védelmet, és az előző hullámokkal szemben, ma már van vakcina és a lakosság 60%-a védett. Emellett a maszkviselés továbbra is kötelező a kiemelten veszélyeztetettnek számító területeken: az egészségügyi intézményekben (háziorvosoknál, szakrendelőkben, kórházakban) és a szociális intézményekben (oltatlanok számára látogatáskor) emellett a mindennapokban a maszk ugyan nem kötelező, de nem is tiltott, ha valaki hordani szeretné, nyugodtan megteheti” – írták. Az EMMI emlékeztetett, hogy mostantól még több lehetőségük lesz a háziorvosoknak az antigén tesztek elvégézésre, mert közel 800 ezer antigén gyorstesztet biztosítanak részükre.

Fotó: Creative Touch Imaging Ltd / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zaj001
2021. október 17. 06:37
A maszk csökkenti a fertőzés kockázatát, buszon, boltokban, zárt helyeken kötelezővé tenném. Tavaly is azt hittük, hogy csak másoknál terjed a vírus, aztán tavaszra megérkezett hozzánk. Szép dolog, hogy oltással védekezünk, de 100%-os védelem nincs. Két Astra oltás után is el lehet patkolni Covidban, konkrétan tudok ilyenről. De a mással oltottak is lehetnek nagyon betegek a vírustól. Akinek felzabálja a vírus a veséjét, az ugyan nem hal meg, de félig megrokkan. A gyermekbénulás elleni vakcina kötelezővé tétele ellen is biztosan lehetett érvelni. Csak akkor még nem volt ilyen nagy a szabadság a hülyeségre. A maszk csak kényelmetlen, de tegnap a buszról leszállva elfelejtettem levenni, aztán abban járkáltam egész délután. Úgyhogy meg lehet szokni.
VakzKommondor
2021. október 16. 22:04
Miert vezetnék?? A dagadt geci örül ha kevesebb nyugdíjat kell fizetni
Gregorius
2021. október 16. 22:00
Meg szoktam nézni az Időképen ( aloldal a tematikus részen belül), hogy mi a helyzet a szomszéd országokban. Nos, pocsék. Ezek után megfogadtam, hogy napi ezres esetszám felett felhuzom azt a nyavalyás maszkot a boltokban meg a tömegközlésen. Ehhez nem kellett központi utasítás....
Sorted87
2021. október 16. 21:29
Engedjük már el ezt a faszságot! Nem kell a maszk! Ha lenne értelme a Semjénnek sem engedte volna meg a gazdája hogy egy világ kiállításra oltási könyv nélkül lehessen menni! Főleg amikor egy nyitott szórakozó helyen is kötelező...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!