Bajnai Gordon húszezer embert toboroz

2021. október 19. 18:38

A korábbi miniszterelnök Facebookon ismertette a 20k22 kezdeményezését.

2021. október 19. 18:38
null

Embereket toboroz a Facebookon Bajnai Gordon, mert, mint írja, „garanciára van szükség, hogy a 2022-es választásokon a szavazatok leadása és összesítése törvényes lesz”. Mint írta, kezdeményezése keretén belül a hat ellenzéki párt közösen azon dolgozik, hogy 2022 tavaszán minden szavazókörben két-két képzett önkéntes biztosítsa a választás törvényes lebonyolítását. 

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Összesen 225 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Callamus Roland
2021. október 20. 22:41
Csanaki! Meg kéne szüntetni a borítékos szavazás lehetőségét!
Callamus Roland
2021. október 20. 22:40
Húszezer Bajnai nemfogfájni kispislogós által kiképzett választási csaló. Remek terv!
brekker
2021. október 20. 19:43
Az lesz a trükk, hogy amíg a Fidesz-KDNP-nek egy-két embere lesz a szavazatszámláló bizottságban, az ellenzéknek négy-öt, és simán leszavazzák, ellehetetlenítik őket. Azért toboroznak ilyen korán, hogy a csalási és destrukciós technikákat begyakoroltassák.
miksi
2021. október 20. 18:44
Elolvastam Bajnai Gordon felhívását. Már az sem tetszik, hogy a "szavazóbiztos" kifejezést használta a "szavazatszámláló bizottsági tag" helyett, de az különösen szemet szúró, hogy a 2018-as választást sandán emlegeti, mintha azért lett volna illegitim, vagyis csalás, mert "csak a szavazókörök 40 %-ában volt ellenzéki szavazatszámláló". A szavazatszámláló bizottságokba lehet, de nem kötelező a pártoknak delegálni, amennyit tudnak, annyit tudnak, ráadásul arányosan(!), mert a választás bonyolításának "dandárja" a területi bizottságok által meghatalmazott, kijelölt, erre kiképzett, esküt tett tisztviselőkre hárul (akik önkormányzati dolgozók egyébként). 2018-ban az ellenzéki pártok olyan helyzetben voltak, hogy nem tudtak elég pártdelegáltat kiállítani, népszerűségükből, szimpatizánsaik számából "csak annyira, 40 %-ra telt". És még, a szavazatszámláló bizottságok tagjai nem végezhetnek adatgyűjtést, választási adatokat nem továbbíthatnak az esetleges megbízóiknak a szavazás időtartama alatt, dokumentumokat (jegyzőkönyveket) nem másolhatnak le, nem vehetnek magukhoz, nem továbbíthatnak. Ezért elképesztő Bajnainak az ötlete az "alternatív szavazatnyilvántartásra, adatkezelésre" való felhívása, hogy úgymond a "csalást leleplezzék". De nem csodálkozom, mert a "LIBE bizottság" már bedobta a kételyeit a jövő évi választások "tisztaságával" kapcsolatban. Vajon kitől hallották?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!