A háromszázalékos Fekete-Győr a közös lista egynegyedét akarja a Momentumnak

2021. október 02. 15:32

Pár napja arról beszélt, hogy királycsináló lesz.

2021. október 02. 15:32
null

„Pártelnök voltam és miniszterelnök-jelölt, így az egyik szemem sír, a másik nevet” – mondta Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a Spirit FM Ceglédi kérdezi műsorában annak kapcsán, hogy milyen stratégiája volt a második fordulóba kerülésre, és ez miért nem sikerült. Fekete-Győr szerint a választók azt üzenték meg, hogy ők a tapasztalatra és kormányzókészségre szavaznak, ebből azt vonta le, hogy még tanulnia kell és tapasztalatot szereznie.

A Momentum „királycsináló” szerepre készül a második fordulóban, ennek nem titkolt célja Dobrev Klára visszaszorítása. „A királycsináló szerepet azért mondtam, mert mind Márki-Zay Péter, mind Karácsony Gergely egyből megkeresett bennünket, hogy üljünk le beszélgetni. Mit tud adni a Momentum? Egy erős közösséget, egy szervezett politikai gépezetet, akik be tudnak állni egy jelölt mögé” – mondta Fekete-Győr.

A második forduló után az ellenzéknek véglegesíteni kell a közös kormányprogramot, a közös listát pedig ebben az évben le kell fixálni úgy, hogy ez minden pártnak méltányos legyen – vélte a momentumos politikus. Fekete-Győr András szerint a közös listán egynegyed részt kellene a Momentumnak kapnia.

„Van három nagyobb párt, meg több kisebb – Párbeszéd, MSZP, LMP –, amelyek felsorakoztak Karácsony Gergely mögé.

A fair az lenne, ha e mentén mindenki egynegyed-egynegyed részt kapna a listán

– fogalmazott Fekete-Győr.

Fotó: Facebook

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tidal_wave
2021. október 03. 20:26
Bandi! Azt hallottam kamionsofőröket keresnek Angliában...
kukasmacska
2021. október 03. 18:06
Ez olyan ismerős. Minimális támogatottság, közben mindent is akarnak. És megsértődnek, ha valakinek az SZDSZ jut eszébe róluk. :)))
zolizolizoltan
2021. október 03. 14:01
A választás után Fegyőr és Jakab minden bizonnyal elbúcsúzhatnak az elnökségüktől.
Csigorin
2021. október 03. 13:17
teljesen nyilvanvalo hogy 3 szazalekra nem kapnak 25-ot. ennyire az mszp se hulye (bar az meg epp lehet de fleto nem) innentol viszont kulon fognak indulni, amivel megreped a nagy egyseg es fegyor vegul tenyleg kiralycsinalo lehet csak epp nem a sajat oldalan )) azert meg bassza meg magat a mandiner hogy szazalekjelet se enged irni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!