Bár tök utolsó lett, Fekete-Győr mégis királycsinálónak érzi magát

2021. szeptember 30. 07:31

A Momentum elnöke szerint az ötödik hely nem teszi indokolttá, hogy lemondjon a párt vezetéséről.

2021. szeptember 30. 07:31
null

„Ambivalensek az érzéseim” – mondta az ellenzéki előválasztással kapcsolatban Fekete-Győr András a Telexnek. A Momentum elnöke elismerte, hogy nem sikerült megvalósítani fő célját, miszerint miniszterelnök-jelöltként jut be a második fordulóba, azonban bízik a párt egyéni jelöltjeiben és sokat vár tőlük.

„Dobrev Klára nem jelenti a megújítást” – mondta Fekete-Győr szerda este, amikor a választókerületek 18 százalékának eredményei alapján a DK-s politikus látszott a befutónak. „A második fordulóban így döntés előtt áll a Momentum, hogy kivel képzeljük el az új Magyarország első ciklusát. Olyan személlyel, aki a Momentum újító programját a magáévá tudja tenni. Ez nem Dobrev Klára” – fejtette ki.

Királycsinálók?

Fekete-Győr elmondta: a Momentum királycsináló lehet. A második fordulóban ugyanis döntő lehet, hogy a párt ki mögé áll be, biztosítva hozzá a Momentum kapacitásait.

A jelenlegi állás szerint a második fordulóra Dobrev mellett Karácsony Gergely főpolgármesternek és mögötte Márki-Zay Péternek, Hódmezővásárhely polgármesterének van esélye.

A Momentum elnöke szerint az lenne az ideális, ha a második fordulóra egy-egy jelölt állna ki – azaz, ha az eredmények alapján ez aktuális, a második és a harmadik jelölt megegyezne a másik javára a visszalépésről. Ebben az egyezkedésben szerinte a Momentumnak már lehet szerepe, nem csak abban, hogy a két jelölt esetleges döntését kívülről megvárva foglaljon állást.

Egyik jelölt sem áll távol tőle kettejük közül, a kérdés azonban az, hogy „melyik az a jelölt, akivel a korrupciómentes kormányzás, az oktatási rendszerváltás és az új, zöld, fenntartható gazdaságpolitika megvalósítható”.

Nem mond le az elnökségről 

Fekete-Győr szerint az ötödik hely nem teszi indokolttá, hogy lemondjon a párt vezetéséről. „A pártelnökség más, mint a miniszterelnök-jelöltség” – mondta, elismerve, hogy a második forduló cél volt, ám ezt nem sikerült elérni. „Sokan mondták, hogy fiatal vagyok, ezt a kritikát elfogadom. Hosszútávfutásra jöttünk, sok időnk van még a politikában” – jegyezte meg.

Ezzel együtt szerinte

jól sikerült a képviselet, még ha nem is volt ez most szavazatokra váltható.

Fekete-Győr szerint nem sikerült ledolgozniuk azt a hátrányt, ami a többi jelölttel szemben megvolt.

A Partizán-interjú kudarc volt

Elismerte, hogy ha egy elemet kellene kiemelni a kevésbé sikeres részek közül, akkor az a Partizánnak adott interjúja lenne. A miniszterelnök-jelölti vitákat már jónak érezte, ám azok későn jöttek ahhoz, hogy már most megépítsék a kormányzóképességet és az esélyességet. „Arra azonban jó volt, hogy hosszú távon engem egy magasabb polcra helyezzenek” – értékelte a kampányt.

A párt egyik nagy sikerének Zuglót érzi, ahol Hadházy Ákost támogatták, és sikerült elérni, hogy az MSZP-s Tóth Csaba végül kiszállt a versenyből. 

Nyitókép: MTI/Mónus Márton


 

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ronee
2021. szeptember 30. 17:02
Takarodj már a picsába te ostoba belpesti buborék baszatáska....pfhuuu ettől butább ember nincs ma a színpadon ...balfasz
tailor
2021. szeptember 30. 15:22
történhet bármi. politikai értelemben. de semmi sem jelentheti persze azt hogy nekik le kellene mondaniuk. majd katkával sakkoznak. a váróban....
Akitlosz
2021. szeptember 30. 14:32
Pedig sohasem csinált királyt és ezután sem fog. Amint királyt csinál Magyarországon - aki nem habsburg - rá szavazok.
pintersz
2021. szeptember 30. 14:18
Tudjuk be annak, hogy mindezeket az utolsó szó jogán mondta ez a szerencsétlen. Maradjon is a "párt" elnöke, attól csak tovább gyengülnek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!