Vona: Orbán 2006-ban lángba borította az országot, műsorvezető: Azok ti voltatok

2021. szeptember 26. 18:50

A Jobbik egykori elnökét a Spirit FM-en emlékeztették a 2006-os eseményekre.

2021. szeptember 26. 18:50
null

A Spirit FM Harcosok Klubja című műsorában volt vendég Vona Gábor, a Jobbik egykori elnökét az ellenzéki előválasztással kapcsolatban kérdezték. A Második Reformkor alapítvány vezetője szerint az előválasztás sikeres kampánynak bizonyult, de nem tett jót neki a kétnapos leállás. 

Egykori pártjáról szólva azt mondta: eleve nehéz helyzetben ment neki az előválasztásnak, és Jakab Péternek sem sikerült beépítenie a szavazóbázist a pártba. Az MSZP Vona szerint folyamatos leépülésben van, a Momentum pedig csalódást okozott.

Második forduló és Dobrev terve

Vona szerint Orbánra Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter jelentheti a legnagyobb veszélyt, de az utóbbi jelölt valószínűleg már az előválasztás második fordulójába sem jut majd be, mert túl autonóm személyiség. Rajtuk kívül még Dobrev Klára lehet „kemény dió” a Fidesznek, mert ő is kompetens jelöltnek tűnik.

Úgy látja, hogy Dobrev, Karácsony és Jakab juthat majd a második fordulóba.

Az alkotmányozásról szólva elmondta: életveszélyes kijelentésnek tartja, hogy Dobrevék feles többséggel is szeretnének alkotmányozni. Vona Gábor „alkotmányos puccsnak” nevezte ezt, és felhívta a figyelmet arra, hogy bár „borzasztó” dolgok vannak az Alaptörvényben, az jogszerűen jött létre és került módosításra eddig.

Vona ekkor kitért az őszödi beszédre, mint fogalmazott, a kiszivárgott beszéd miatt „Orbán Viktor 2006-ban lángba borította ezt az országot”. A műsorvezető erre azt válaszolta, „nem feltétlenül Orbán Viktor borította lángra, hanem ti”. Vona egy rövid lefagyás után azt mondta, „jogos”, amit a műsorvezető sugallt, de ő 2006-ban „egy senki” volt.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kombinátor
2021. szeptember 28. 15:00
Vonára Heller ütötte a kóser pecsétet: https://deformacio.blog.hu/2017/11/22/vona_a_fekete_barany
KláraH
2021. szeptember 27. 20:33
Furcsa "mentális" dolog az emlékezet hiánya. Átíratása. Vajon milyen belső valóságba menekül? Ott mi lehet még?
Gonella
2021. szeptember 27. 16:38
A médiaszekér kezd megcsúszni gáborral. nincs nap. hogy ne mondjon valami végtelenül bölcset. azért mert valaki egyszer látta belülről a tehenet, nem feltétlen ad tejet minden este.
Tatulus
2021. szeptember 27. 14:27
Senki voltál, senki vagy és senki leszel, ráadásul hazug féreg is vagy!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!