Végre átveheti a Belváros a Hild téri játszótér üzemeltetését

2021. szeptember 03. 11:19

Egy évre volt szüksége a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzatnak ahhoz, hogy a közgyűlés elé terjesztett módosító javaslat alapján átadja az V. kerületnek a Hild téri játszóteret. A Belváros jelezte, hogy azonnal nekilátnak a terület rendbetételének, a játszóteret pedig a helyiek javaslatait figyelembe véve teljesen felújítják majd.

2021. szeptember 03. 11:19
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Hosszú folyamat végére tudott pontot tenni szerdán az V. kerület önkormányzata, amelynek egy éves küzdelem után sikerült elérnie, hogy a Karácsony Gergely által vezetett Főváros átadja számára a Hild téri játszótér üzemeltetését.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Szentgyörvölgyi Péter, a kerület fideszes polgármestere már tavaly szeptemberben kezdeményezte az üzemeltetésért felelős Fővárosi Önkormányzatnál, hogy a Belváros átvehesse a játszótér kezelését, miután nem tartják rendben a területet.

A polgármesternek több aggódó szülő is jelezte, hogy áldatlan állapotok uralkodnak a játszótéren.

Az egyik anyuka szerint a téren, ahová napközben a környező óvodából is hozzák a gyerekeket játszani, rendszeresen találnak üvegszilánkokat, a kerítésből drótok állnak ki, az ott megforduló hajléktalanok pedig illemhelynek használják a területet.

A Belváros célja már akkor is az volt, hogy ugyanolyan színvonalas körülményeket biztosítson a játszóteret látogató családok számára, mint például a kezelésükben lévő Károlyi-kertben, az Erzsébet téri játszótéren, az Olimpia parkban, vagy épp a Honvéd téri parkban. Szentgyörgyvölgyi azonban hiába tett javaslatot egy évvel ezelőtt az üzemeltetés átvételére, sokáig semmi nem történt.

Most viszont megszületett a döntés, szerdán ugyanis a Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, hogy megváltoztatva a vonatkozó rendeletet, kiveszi a Főváros által kezelt kiemelt közcélú zöldterületek közül a Hild teret. Mindez azt jelenti, hogy a játszótér október 1-től a Belváros kezelésébe kerül.

Az önkormányzat jelezte, hogy az átvételt követően azonnal elvégezik a rendeltetésszerű használathoz leginkább szükséges teendőket. Később pedig a teret látogató belvárosi családok, a szomszédos óvoda és a környéken élő belvárosiak bevonásával készítenek tervet a terület megújítására. A Belváros éjjel-nappali őrzést, pelenkázóval felszerelt mosdó, valamint az élménydús szabadtéri időtöltést szolgáló játszóeszközök, utcabútorok telepítését szeretné megvalósítani a játszótéren.

A lakók és a közeli óvoda közösségének javaslatait, észrevételeit már most elkezdik összegyűjteni.

Az önkormányzat szerint ezzel együtt felmerülhet a kérdés: vajon a magát zöld főpolgármesternek valló Karácsony Gergely miért fosztotta meg a belvárosiakat attól a lehetőségtől, hogy már az elmúlt egy évben is a Belváros Önkormányzata által gondosan üzemeltetett játszótérre járhassanak? De ha már egy évet kellett várni erre a döntésre, akkor az elmúlt időszakban miért nem tett semmit a Főváros az üzemeltetési színvonal emelése érdekében?

A nyitóképen: A Hild téri játszótér idén júniusban (Fotó: Ficsor Márton)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2021. szeptember 03. 13:11
Ezt is Karácsony Gergelynek kellett befejeznie lusta Pista helyett.
JMoflicheque
2021. szeptember 03. 11:52
gonosz budapest kontra, belváros. Vitathatatlanul egy gennyes nulla ez a fővárosi önkormányzat, de elgondolkoztatok fidesznyikek, hogy a ti ámokfutásotok helyett miért választották ezeket a kétbites gennyládákat? Lehet, hogy ti még szarabbak voltatok?? A kérdés már csak az, hogy van-e olyan erő, amelyik korrekten tudná Judapestet irányítani???
nyugalom
2021. szeptember 03. 11:50
Kamugeri majd ne szamolja el sajatjakent! Tabla jelezze, hogy ki tette rendbe!
kisgul
2021. szeptember 03. 11:01
Ezek a tetvek így rohasztanák szét az egész országot, és nem kéne négy évet várnunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!