Uniós biztos: Nem zsaroljuk Lengyelországot és Magyarországot, hanem a korrupció ellen küzdünk

2021. szeptember 22. 09:32

Johannes Hahn azt nyilatkozta a Die Pressének, hogy ha csak a gyanúja merül fel annak, hogy az európai adófizetők pénzét nem megfelelően használják fel, a jövőben beavatkozhatnak a jogállamisági mechanizmussal.

2021. szeptember 22. 09:32
null

Johannes Hahnnal készített interjút a Die Presse, amelyben az uniós költségvetési biztos elmondta, hogy Lengyelország és Magyarország esetében nem a zsarolás eszközeként nem utalták még át a koronavírus-járvány miatti támogatásokat. A politikus szerint egy olyan rendszer alapján nem fizettek, amely már több, mint 10 éve létezik. Magyarország esetében a korrupció az akadálya a 7,2 milliárd euró kifizetésnek. A szerző kitért arra, hogy Orbán Viktor a szuverenitás megsértésének tekinti, ha az uniós jog elsőbbséget élvez a nemzeti joggal szemben. Hahn erre reagálva elmondta, hogy a határozatok közül egyiket sem kényszerítették Lengyelországra és Magyarországra, hanem mindannyian közösen döntöttek róluk. A Lisszaboni Szerződés pedig egyértelműen megállapítja az uniós jog elsőbbségét – emlékeztetett. 

A biztos kijelentette, ha csak a gyanúja merül fel annak, hogy az európai adófizetők pénzét nem megfelelően használják fel, a jövőben beavatkozhatnak a jogállamisági mechanizmussal.

(Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnököt fogadja Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő a visegrádi csoport /V4/ miniszterelnökei csúcsértekezletén Katowicében 2021. június 30-án. A találkozón Magyarország átveszi a V4 soros elnökségét.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2021. szeptember 23. 09:20
Ez a Hahn nevű "németországi illetőségű zsidó" csak végrehajtja a parancsot-amit nyilván élvez is. A Kacinsky dönthet ugy,ebben az esetben jogos visszatartani az Eus "befizetéseket" is.
zakar zoltán béla
2021. szeptember 22. 19:01
mocsok
DNS.
2021. szeptember 22. 18:35
Egy libsi brüsszeli csótány beszél korrupcióról miközben ahol lehet basztatják akinek más a véleménye. Ez Benny Hill show
pumuklik
2021. szeptember 22. 18:25
Hát persze hogy nem. Csak legszívesebben koncentrációs táborba zárnátok a két országot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!