Szijjártó: Európa több irányból is erősödő migrációs támadás alatt áll

2021. szeptember 14. 16:54

Európa több irányból is migrációs támadás alatt áll, ami a következő hónapokban várhatóan még fokozódni fog a felelőtlen európai uniós bevándorláspolitika és egyes felelőtlen nyilatkozatok miatt - figyelmeztetett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Finnországban.

2021. szeptember 14. 16:54
null

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint Szijjártó Péter Hameenlinnában, a visegrádi, északi és balti országok fórumán arról számolt be, hogy a szokásos déli és délkeleti irány mellett az EU-t egyre erősebb migrációs nyomás éri kelet felől is. Mint mondta, Belarusz irányából Litvánia és Lengyelország fenyegetve érzi magát, ez pedig közvetlen hatással van az egész észak-európai térségre.

Kiemelte: ez a nyomás a következő hónapokban még fokozódni fog, hiszen a 39 milliós Afganisztánon belül négymillióan már otthonuk elhagyására kényszerültek, és őket egyesek Nyugat-Európában arra buzdítják, hogy induljanak meg a kontinens irányába.

Szijjártó Péter kijelentette, hogy Észak-Európa most azzal a kihívással szembesül, amely 2015 óta a mindennapok része Közép-Európában, s ez kicsit meg is változtatja az északi kormányok álláspontját.

„Magyarország 2015-ben komoly támadások alatt állt amiatt, hogy saját magunk és az EU megvédése érdekében kerítést építettünk a határunkon. Mindenfajta gusztustalan jelzőket használtak ránk, és nem átallottak minket a 20. század legsötétebb diktatúráihoz hasonlítani” – fogalmazott.

Hozzátette, ezzel szemben mára a helyzet megváltozott, így az Európai Unióban bevett szokás lett a határkerítések építése.

Ebben a tekintetben Magyarország pozitív tapasztalatokkal rendelkezik, ugyanis ha nem épült volna kerítés a déli határon, akkor további százezrek vagy akár milliók érkezhettek volna illegálisan Európába – húzta alá. Magyarország tehát megvédte Európát, megvédte a fő migrációs célpontnak számító Németországot és természetesen most is készen áll erre – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter.

(MTI)

Fotó: Szijjártó Péter, Facebook

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2021. szeptember 14. 20:29
Egyértelmű, hogy a migrációs fegyvert most tudatosan visszafogják a kezelői: Németország választások előtt a jövő héten, francoknál jövő tavasszal - no és nálunk is választások lesznek! Január-februárra várható újra egy európai méretű "mitúúúú"-hoz hasonló hisztéria beindítása. Figyelemelterélés az már van és lesz is. Ahogy az elemzők mondják. A bevándorlás olyan, mint egy íj: még feszítik, és akkor lő ki teljes erővel, ha a semmittevés után jövő nyárra lecsillapodnak a választási zajok. Nyáron aztán áll majd a bál.
llnnhegyi
2021. szeptember 14. 18:23
Hajrá Szijjártó Péter külügyminiszter úr! Magyarországot védeni kell!
..--..
2021. szeptember 14. 17:56
-zsoltkom- "Szijjártó: Európa több irányból is erősödő migrációs támadás alatt áll" Ebbe besegítenek a magyarok is. Például elég sokan nem telepednek le ott, ahol születtek. Például van, ahol jobban boldogulnak, mint Mo-on. Például van, amikor politikai okokból is elmennek innen.
Armageddon
2021. szeptember 14. 17:32
Ez a bulvárkacsa is olyan mint a mesében a pásztorfiú. Állandóan farkast ( migráncsot) delirál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!