Századvég: Karácsony nem tud eredményeket felmutatni, ezért tereli más témákra a figyelmet

2021. szeptember 04. 15:00

Politikai haszonszerzési kísérlet állhat a mögött, hogy Karácsony Gergelyék leszavazták a DK atlétikai vébés előterjesztését. Exkluzív Századvég-elemzés a Mandineren.

2021. szeptember 04. 15:00
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor
„A fővárosi baloldali koalíciót megalakulása óta repedezések jellemzik, ugyanakkor nyilvánvaló, hogy Gyurcsány Ferenc irányítja a fővárosi politikát”

– reagált megkeresésünkre a Századvég Alapítvány. Amint az a Mandiner fővárosi közgyűlési beszámolójából is kiderült, értelmezési és jogi ellentéteket is okoztak a 2023. évi atlétikai világbajnokság megrendezésétől való visszalépési előterjesztések. Az egyik javaslat alapján a baloldali városvezetés feltételeik nem teljesülése esetén lépne vissza a világeseménytől, a DK-s javaslat viszont azonnal lépne. A közgyűlés baloldali többsége végül csupán az előbbi előterjesztést fogadta el.

DK-s bukta a szavazásnál <p> Forrás: Kovács Péter Facebook-oldala
DK-s bukta a szavazásnál

Forrás: Kovács Péter Facebook-oldala

A Századvég emlékeztetett: a Demokratikus Koalíció bekebelezési manővereit jól ábrázolja a tény, miszerint a 2019-es önkormányzati választásokat követően két volt szocialista kerületi polgármester (Kiss László és Szaniszló Sándor) átült a DK frakciójába. „A baloldalon belüli ellentétek azért erősödtek fel, mert ahogy Gyurcsány Ferenc pártja fokozatosan uralkodó tényezővé vált, úgy gyengült a kisebb pártok politikai ereje” – emelték ki az alapítvány elemzői, jelezve azt is: a következő parlamenti ciklusban nagy valószínűséggel Gyurcsány Ferenc pártja fogja meghatározni a baloldal országos politikáját, „amelyhez a szövetséges pártok egy része igazodni fog, egy része pedig kihullik az összefogásból.”

Azon felvetésünkre, hogy tudniillik miért nem szavazták meg a DK szövetségesei Gy. Németh Erzsébet előterjesztését, a Századvég úgy reagált: „Bár a mélyben olyan repedések feszítik a fővárost vezető baloldali tömörülést, amelyek hosszú távon koalíciós válságot eredményezhetnek. Az eltérő hangok pedig azt a politikai haszonszerzésre vonatkozó célt szolgálják – hívták fel a figyelmet –, hogy a baloldali pártok megszólítsák a hozzájuk lazábban kötődő szavazókat is, jelen esetben azokat, akik szimpatizálnak az atlétikai világbajnokság budapesti megrendezésének tervével.” Mint hangsúlyozták,

Karácsony Gergely „keménykedése” ezáltal beleillik a politikai blöff kategóriájába, amellyel valójában önmagát kívánta pozícionálni a baloldali összefutásban.

A Századvég rámutatott arra is, a főpolgármester jelenleg személyes imázsának építésével van elfoglalva, ezért nem beszél arról, hogy a főváros számos pontján kaotikus helyzet uralkodik, s ezért porolta le a Fudan Egyetem és a Diákváros ügyét. „Az elhibázott közlekedésszervezés miatt kiterjedt forgalmi dugók akadályozzák a gépjárművek haladását, továbbá közbiztonsági és köztisztasági szempontból is visszaesés érzékelhető a fővárosban. Mivel tehát Karácsony Gergely városvezetői eredményeket nem tud felmutatni, ezért szükségszerűen más témákra tereli a figyelmet.”

Kép forrása: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. szeptember 04. 18:55
latyakalak
NTLLK
2021. szeptember 04. 18:33
Már hogyne teljesítene. Teljesíti a rábízott feladatot! Káosz, gyűlölködés, kosz, mocsok! És sikerült!!!
Bell & Sebastian
2021. szeptember 04. 17:47
Az teljes képtelenség, hogy ez az értelmi sérült végigvigyen egy kemény tárgyalást, úgy nyerjen, hogy nincsenek erős lapjai. Mondjuk a kormánnyal szemben, ha már egyszer azt tekinti főellenségének. Ott és akkor az húzza be a csőbe, aki csak akarja. A közszereplései se árulkodnak arról, hogy bármiben is megcsillanna a tehetsége, mondjuk távcső nélkül felismer egy városban gyakori állatot. Kitették pofozógépnek, hogy zavartalanul lopakodhassanak a fedezékében a városi patkányok. Ez az ember olyan buta, hogy azt sem tudja, hol van és minek van ott.
nempolitizálok
2021. szeptember 04. 17:45
Ciki. A Karácsony plakátokat lecserélték Gyurcsányné plakátjaira.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!