Rétvári: Vác baloldali vezetése az ún. „szájzár rendelet” bevezetésével korlátozta a szólásszabadságot

2021. szeptember 12. 17:00

Az alapvető jogok biztosa felszólította a városvezetést a rendelet hatályon kívül helyezésére.

2021. szeptember 12. 17:00
null

„Az országos sajtóban a baloldali politikusok folyamatosan egymással versenyt rettegnek a szólásszabadság védelmében, viszont amikor hatalomra kerülnek, rögtön a cenzúrával és a szabadságjogok törvénytelen korlátozásával akarják elhallgattatni kritikusaikat” – kezdte bejegyzését Rétvári Bence, majd hozzátette:

Vác baloldali vezetése nem sokkal hatalomba kerülése után az ún. „szájzár rendelet” bevezetésével korlátozta a szólásszabadságot és véleménynyilvánítási szabadságot

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az alapvető jogok biztosa kimondta, hogy a polgármesteri utasítás tartalmi elemei „a jogállamiság elvével összefüggő visszásságot okoznak”, és az „azon alapuló esetleges gyakorlat alkalmas arra, hogy a munkavállalók véleménynyilvánításának szabadságával összefüggő visszásságot okozzon, a jogsérelem közvetlen és súlyos veszélyét idézze elő.” Mindezért

felszólította a baloldali városvezetést az ún. „szájzár rendelet” hatályon kívül helyezésére.
Rétvári Bence videóját a rendelet kapcsán az alábbiakban tekintheti meg:
 
.

 Kép forrása: MTI/Mohai Balázs

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Naggy
2021. szeptember 14. 06:30
Csakhogy tisztán lássunk. A kormánypárti képviselők által kifogásolt 2019-ben hozott polgármesteri utasítás lényegében engedélyhez köti, hogy az önkormányzati cégvezetők nyilatkozatot adjanak. Azután adta ki az októberben nagy többséggel megválasztott Matkovich Ilona, hogy a Váci Dunakanyar Színház vezetője a várost lejáratva körbehaknizta a propagandamédiát. Matkovich nemcsak a hatályos törvényeknek megfelelően adta ki az utasítást, de az még az előző, kormánypárti városvezetés által jegyzett SZMSZ-szel is összhangban volt, bizonyos részei csaknem teljesen megegyeztek. Két dolgot nem értek: 1. Pártunk és Kormányunk ezeket az utasításokat az állami intézmények és cégek vonatkozásában már 2010-ben meghozta. 2. Egy 2019-es utasítás hogy kerül most elő? Bence most ébredt fel?
Dr. Grünfeld Ráhel
2021. szeptember 13. 00:24
Csúnya dolog. De a teljes állami szektorokban, egészségügyben ez van. Az miért nem zavarja Bencust?
Kristály
2021. szeptember 12. 19:27
Na drága polgár társaim ez vár ránk " száj zár " és pénztárca zár. Ha nem akkor következik 2016 október 23.
McFocker
2021. szeptember 12. 18:42
Bencuska váciként örömmel fogok ellened szavazni jövőre. Nem (csak) azért, mert Fideszes vagy, hanem azért is, mert az elmúlt nyolc éves munkád még Fideszes mércével mérve is kritikán aluli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!