Rendőrségi vizsgálat kezdődött a baloldali előválasztás informatikai botránya kapcsán

2021. szeptember 25. 19:29

Tényi István feljelentést tett információs rendszer vagy adat megsértése bűntett gyanúja miatt.

2021. szeptember 25. 19:29
null

Rendőrségi vizsgálat kezdődött a baloldali előválasztás informatikai botránya kapcsán, miután a Fővárosi Főügyészség a Nemzeti Nyomozó Irodát (NNI) jelölte ki arra, hogy vizsgálják meg Tényi István információs rendszer vagy adat megsértése bűntett gyanújával tett feljelentését – írja a Magyar Nemzet.

Tényi feljelentésében baloldali portálok cikkeivel érvel, miszerint néhány órával az előválasztási rendszer csődje után külső támadásról kezdtek ömleni a hírek a baloldali sajtóban és az ellenzék vezető politikusaitól is.

Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a leállás után Miskolcról Budapestre utazott, hogy személyesen tudja meg, mi is történt. „Mint kiderült, egy nagyon durva technikai támadást intéztek az előválasztás informatikai háttere ellen” – írta a Jobbik elnöke. Szerinte vannak olyanok, akik félnek a kormányváltó erők hangjától, el akarják némítani a magyar embereket.

Alig két órával azután, hogy elindult az első magyarországi ellenzéki előválasztás, a rendszer le is állt.

A szervezők először azt mondták, hogy a túl sok szavazó miatt bővíteni kell a technikai hátteret, néhány órával később azonban már támadásról beszélnek.

Hétfőn folytatódik az előválasztás

Csak hétfőn folytatódik az ellenzéki előválasztás – közölte az Országos Előválasztási Bizottság. Azt írták, technikai elemzést végeztek és teljesen világossá vált, hogy a „ma reggel 6 óra és délelőtt 10 között a változást akaró választók tömegei mellett másvalakik is érdeklődtek az előválasztás iránt: jelenleg ismeretlen eredetű tömeges terhelés érte az előválasztás háttérrendszerét”. A testület közleménye szerint „nem sima túlterhelés vagy jól ismert támadási formák, hanem egy összetettebb, több lépcsőből álló visszaélés történhetett”.

Az előválasztás azonnali folytatása a jelenlegi formában nem pontosan felmérhető technikai kockázatokat hordoz,

ugyanakkor ezek a kockázatok nagyjából egy nap ráfordítással kezelhetők – olvasható a portálon a szöveg, amit Tényi István is csatolt feljelentéséhez.

Az NNI három döntést hozhat Tényi feljelentése kapcsán

Az első és legvalószínűbb, amit maga a feljelentő is indítványozott beadványában, hogy a Fővárosi Főügyészség feljelentéskiegészítést rendel el. Emellett azonnal elutasíthatja  a feljelentést vagy pedig elrendelheti a nyomozást. Hétfőre várhatóan kiderül, hogyan dönt az NNI.

Nyitókép: Facebook

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
XTRO
2021. szeptember 26. 11:02
Sajnálták a pénzt a drága rendszerre, mivel a végeredmény már megvan.
kurbitalis
2021. szeptember 25. 21:57
Majd Gyurcsány megjelenik a tárgyaláson, és karba tett kézzel szuggerálja a tanúknak, hogy "pofa be".
Tatulus
2021. szeptember 25. 21:37
Ezt a "haza feljelentője" Tényit nem kellene elmeorvosi vizsgálatnak alávetni? Szerintem ki se engednék!
naftalinernő
2021. szeptember 25. 21:29
"A szervezők először azt mondták, hogy a túl sok szavazó miatt bővíteni kell a technikai hátteret, néhány órával később azonban már támadásról beszélnek." Sokadszorra gabalyodtak bele a hazugságaikba, ezeknek a szerencsétleneknek még a hazudozás sem megy normálisan. Amúgy kíváncsi lennék, milyen zsenik ülhetnek ebben az előváladékozási bizottságban, az ellenzéki politikusok IQ-szintjét ismerve elég nehéz lehetett összekaparniuk pár olyan embert, aki legalább úgy-ahogy elboldogul ilyen dolgokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!