Reagált az MLSZ a magyar-angol meccsre

2021. szeptember 03. 12:45

„A Puskás Arénába kilátogató hatvanezer szurkoló elsöprő többsége sportszerűen, a magyar válogatottat biztatva drukkolt még akkor is, amikor már vesztésre állt a csapat ” – írja a szövetség.

2021. szeptember 03. 12:45
null

Péntek délben a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos közleményt adott ki a csütörtök esti Magyarország–Anglia világbajnoki selejtezőn történtek miatt. Ismert: a szurkolók a mecss elején kifütyülték a térdelő angolokat, egy páran pedig poharakkal dobálták az angol játékosokat, valamint pirotechnikai eszközöket is hajítottak a pályára. Az MLSZ megteszi a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy ez többé ne forduljon elő, egyben a szurkolók sportszerű többsége továbbra is zavartalanul élvezhesse a válogatott hazai mérkőzései.

„A Puskás Arénába kilátogató hatvanezer szurkoló elsöprő többsége sportszerűen, a magyar válogatottat biztatva drukkolt még akkor is, amikor már vesztésre állt a csapat. Éppen az ő védelmükben van szükség a rendbontók beazonosítására és szigorú megbüntetésére. A pályára lépő, a fénygránátot és a poharakat bedobó szurkolók azonosítása zajlik. Ellenük megtette/megteszi a rendőrségi feljelentést az MLSZ. Az esetleges pénzbüntetést polgári peres eljárás keretében a szövetség az elkövetőkre hárítja, emellett a sportrendezvényekről történő 2 éves kizárásra számíthatnak az eljárás végén”

– áll a közleményben.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2021. szeptember 03. 18:57
Az UEFA székházban a napi munka biztosan mindig térdepeléssel kezdődik. Remélem kukoricán.
ptrfarkas43
2021. szeptember 03. 17:47
Nem azokat kell kifütyülni akiket a gonosz térdepeltet, hanem jelezni, hogy a gonosz térdepelti az embereket. Az meg csak a véletlen műve, hogy a gonoszságot mely szín szimbolizálja.
balbako_
2021. szeptember 03. 15:57
A dobálókat valóban meg kell büntetni és végleg kizárni a lelátókról.
Bonaparte
2021. szeptember 03. 15:35
azért azt érdemes vizsgálni, hogy dobták azokat az egyébként bármely ajándékboltban kapható műanyag poharakat vagy csak finoman alulról felfelé beejtették... :-) amúgy piCsányi szarok voltunk, ha legalább x környéki pariban vagyunk nincs balhé arra mi a magyarázat hogy telibefosott bokával rohangáltunk a második félidőben?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!