PSZ: Ne kötelezze a kormány a tanárokat a pedagógus II-es fokozat megszerzésére!

2021. szeptember 01. 12:09

Pedagógusok Szakszervezete szerint végzetes csapás készül.

2021. szeptember 01. 12:09
null

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) azt kéri a kormánytól, hogy ne kötelezze a tanárokat arra, hogy 2024-ig megszerezzék az előmeneteli rendszer pedagógus II-es fokozatát. Totyik Tamás, a PSZ alelnöke a szakszervezet tanévkezdő sajtótájékoztatóján azt mondta: becslések alapján

a pályán lévők mintegy hat százaléka meg kívánja tagadni a minősítés megszerzését,

így a jelenlegi szabályok értelmében ők elveszítenék a munkájukat. Ez, a szakmából jelenleg is hiányzó 12 ezer pedagógussal együtt végzetes lenne a közoktatás rendszerére – hangsúlyozta az alelnök.

(MTI)

Fotó: Fotó/Bruzák Noémi

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sincero
2021. szeptember 02. 04:30
Bár szólásszabadság van, mégis jobb lenne, ha ehhez a témához inkább (csak) azok szólnának hozzá, akik valóban értenek hozzá - azaz azok, akik az iskola/ák világában valós tapasztalatokkal rendelkeznek az oktatási munka rengeteg nehézségéről. Mondjuk, a tanárok. Itt sok mindenről szó esett, de még több mindenről nem... Pl. a "mai" gyerekekről - gyerekeinkről -, akiket a megfékezhetetlen liberalizmus a tanítás minden pillanatában a "tekintély", a "felnőtt" (tanár) ellen lázít... akik mobiltelefonjuk rabságában minden oktatói-nevelői kísérletet alapból meghiúsítanak... akiknek a trágárság és a káromkodás úgy folyik a szájukból - a tanóra alatt is a tanár jelenlétében és akár a tanár felé is, hogy már fel se fogják, igazából mit is mondanak... A liberalizmus által fellázított gyermekeink - áldozatként - már kicsiny kis emberi roncsok, akikbe nekünk kellene "tudást" és ismereteket töltenünk... És még sorolhatnám, mi minden gátolja a hatékony(abb) pedagógiai munkát... (Aki velem együtt ebben van, az tudja, mire gondolok...) A PII. szakvizsga értelméről és tartalmáról azután kellene beszélni, ha odáig eljutnánk, hogy a tanórák ne háborús körülmények között zajljanak le... A liberális rendbontó tanulókat fletó, karácsony és fegyőr iskoláiban kellene elhelyezni - tanítsák ők azokat a gyerekeket, akiket éppen ők hergelnek minden tekintély és tisztelet ellen. A tanári teljesítmény ezután látványosan megugrana, és már a PII-re sem lenne szükség.
Azmo
2021. szeptember 01. 15:51
Megélhetési bünözök.
hopika
2021. szeptember 01. 15:09
azok a tanárok akik nem akarják képezni magukat.menjenek is a picsába
Zsolt75
2021. szeptember 01. 14:56
Nehogy már egy tanár képezze magát! De az ezzel járó fizetésemelés kellene, mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!