Orbán Viktor: Bethlen István országépítő munkája hasznos válaszokat adhat korunk kihívásaira

2021. szeptember 28. 12:21

A miniszterelnök a Bethlen-kormány megalakításának 100. évfordulója alkalmából szervezett keddi konferenciára írt köszöntőt.

2021. szeptember 28. 12:21
null

Meggyőződésem, hogy Bethlen Istvánnak és kormányának évtizedeken át méltatlanul zárójelbe tett, sőt, elhazudott országépítő munkája hasznos válaszokat adhat azokra a kérdésekre is, amelyekkel saját korunk kihívásai szembesítenek bennünket – fogalmazott Orbán Viktor.

A kormányfő levelét az Országgyűlés felsőházi üléstermében megrendezett fórumon Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke olvasta fel. A Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár és az Országgyűlés Hivatalának közgyűjteményi és közművelődési igazgatósága által.

A Bethlen-kormány megalakulása és a konszolidáció szellemi háttere címmel szervezett konferenciára írt köszöntőjében a kormányfő úgy fogalmazott: egy kormány és egy miniszterelnök munkájának fokmérője az, hogy honnan hová sikerül eljuttatnia a vezetésére bízott országot. Bethlen István kormányzati munkája hatásában többet jelentett válságkezelésnél, honalapító és -szervező munka volt, melynek köszönhetően hosszú évszázadok után ismét megszületett a szabad és független Magyarország – írta a miniszterelnök.

(MTI)

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gentry69
2021. szeptember 28. 14:53
"...jobboldali szocdem..." ???
Akitlosz
2021. szeptember 28. 14:16
1 1927-es pengő = 4 512,89 mai forint. A békebeli pengőnél tessék jobb pénzt csinálni ÉS megtartani az értékét! Havi 200 pengő fixszel ma is könnyű lenne viccelni.
Akitlosz
2021. szeptember 28. 14:12
"Orbán Viktor: Bethlen István országépítő munkája hasznos válaszokat adhat korunk kihívásaira" Adni adhat, ad is, de úgysem alkalmazza azokat a hasznos válaszokat a mai hatalom. Újra bevezeti a stabil pengőt vagy mi? Álmodik a nyomor, hiába akar a Fidesz beállítani olyasvalakit példaképnek, akinek a politikáját esze ágában sincsen követnie.
Leskelődő
2021. szeptember 28. 13:20
Nagy politikus volt. Ne felejtsük el, hogyan halt meg: az oroszok 1945. áprilisban a Szovjetunióba vitték, hogy meg ne kísérelhesse a kommunistaellenes erők összefogását. Moszkvában halt meg, börtönkórházban, 1946. október 5-én.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!