Orbán Balázs: Ismét Budapesten találkoztak Magyarország barátai!

2021. szeptember 19. 11:55

A politikus szerint nem szabad, hogy a nagyvilágban eltorzított kép alakuljon ki hazánkról.

2021. szeptember 19. 11:55
null

A Fidesz politikusa Facebook-bejegyzésében emlékeztetett arra, hogy a Magyarország Barátai Alapítvány 2011-ben azzal a céllal jött létre, hogy erősítse a kapcsolatot az anyaországban és a diaszpórában élő magyarok között, illetve elősegítse, hogy a nagyvilágban ne a média és a politikai ellenfelek által eltorzított, hanem valós kép alakuljon ki hazánkról. A koronavírus-járvány miatt elmaradt találkozókat is pótolva, az Alapítvány most pénteken megrendezett konferenciája lehetőséget adott arra, hogy

Magyarország barátai első kézből tájékozódjanak az ország ügyeiről,

írja Orbán Balázs. Hozzátette: a konferencián Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett, és előadást is tartott.

„A magyar szellem újrafelfedezése”

Orbán Balázs hangsúlyozta: az idei találkozót a Budavári Palotanegyed szívében, a régi pompájában tündöklő, új funkciót kapott Lovarda épületében tartották. „Üzenetértékű a XX. század viharai által elpusztított várnegyed újjáépítése, a magyar állami és kulturális élet egyik megszűnt központjának helyreállítása is, mert azt a hitet jelképezi, hogy a XXI. században Magyarországot a magyar szellem és a sajátos magyar küldetés újrafelfedezése viheti sikerre.”

„Köszönjük Magyarország barátainak, hogy a nehezebb utat választva, az éppen aktuális politikai és média fősodorral szemben is kiállnak hazánkért s a tényeken alapuló, egymás iránt tiszteletet mutató nemzetközi diskurzus fontosságáért!” – írta a politikus.

Kép forrása: Orbán Balázs Facebook-oldala

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2021. szeptember 19. 14:41
Hol vannak kik azok a barátok?
olvaso9
2021. szeptember 19. 13:57
Jó ötlet volt, hogy a rekonstruált egykori lovardában volt a találkozó. Több fotót és híradást érdemelne.
Sincero
2021. szeptember 19. 13:28
Magyarország Barátai = Magyarország Szavazói! Azok helyett a hazaárulók helyett is, akik belülről hazátlanok, otthonról züllesztik a haza és a nemzet egységét.
Box Hill
2021. szeptember 19. 13:28
És kin múlik a nemzetközi sajtófigyelés és válaszadás megszervezése?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!