„Nem igazságos és kontraproduktív lépés” – reagált az MLSZ a FIFA-büntetésre

2021. szeptember 21. 21:43

Két zárt kapus mérkőzést és 200 ezer svájci frank büntetést kaptunk az FIFA-tól az angolok elleni meccsen tapasztalt szurkolói megnyilvánulások miatt.

2021. szeptember 21. 21:43
null

Az angolok elleni rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt a következő hazai világbajnoki selejtező mérkőzését zárt kapuk mögött kell megvívnia a magyar labdarúgó-válogatottnak, további egy zárt kapus büntetést pedig két évre felfüggesztve szabott ki a nemzetközi szövetség (FIFA). A magyar szövetség (MLSZ) ezen kívül 200 ezer svájci frankos (65 millió forint) bírságot is kapott.

Az MLSZ szerint igazságtalan a FIFA büntetése

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a honlapján közzétett reakciójában azt írta, álláspontja szerint mélységesen elítélendő azon rendbontók viselkedése, akik a több tízezres tömegtől eltérően, bizonyítottan rasszista módon nyilvánultak meg a Magyarország–Anglia vb-selejtező mérkőzésen a játékosokkal szemben, szeptember elején.

– jelezte a szövetség, amely várja a mostani döntés részletes indoklását, és annak ismeretében, indokolt esetben fellebbezni fog ellene.

A szervezet kiemeli: a találkozó előtt a szövetség vezetése és a csapat is többször kérte a szurkolókat a mindenki által ismert UEFA- és FIFA-irányelvek figyelembevételére. „Aki tehát a Puskás Aréna lelátóin huhogott, rasszista vagy diszkriminatív módon nyilvánult meg, azzal szemben megállapítható: szándékosan okozott kárt a magyar labdarúgásnak, és ezért a legszigorúbb szankcióra számíthat” – olvasható az Mlsz.hu-n.

Az újabb két mérkőzésre vonatkozó zárt kapus döntés kapcsán a szövetség változatlanul úgy gondolja,

Megjegyzik, a szövetség folytatja a megkezdett folyamatot a rendbontók, illetve a nem kívánatos viselkedés távol tartása érdekében. „Ezt elősegítve az MLSZ saját gyakorlatának és a vonatkozó jogszabályok változása is szükséges, amelyek előkészítése folyamatban van” – áll a közleményben, mely szerint a korábbi mérkőzésen elkövetett vétségek azonosított szereplői ellen a szövetség feljelentést tett.

(MTI)

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2021. szeptember 22. 08:30
Szerintem a FIFA is tudja, hogy IGAZSÁGTALAN DÖNTÉST HOZTAK! no és erre a FIFA még büszke is! ILYEN A LIBERÁLFASIZMUS!
robipecs
2021. szeptember 22. 08:21
Ezt a rasszizmus dolgot érdekes módon csak a fehérektől várja el mindenki mostanában. A négerek, cigányok, arabok és miegymások nyugodtan kinyirhatnak bárkit faji, vallási, és a "nem tetszik a képed" alapon, az nem zavar senkit. De, hogy néhányan leniggerezik a niggert egy hatvanezres stadionban, az már igen.
Davidw
2021. szeptember 22. 07:10
Nincs mit tenni, alkotmanyos vedelem kell a sportesemenyre valo kijarasnak es az ottani szolasszabadsagnak. Ha ok igy akkor mi is igy.
Vermacska
2021. szeptember 22. 07:06
Éljen a rasszizmus! Magyarok mindenki előtt. Le a cenzúrával!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!