Konrád György-díjat kapott a Telex

2021. szeptember 17. 17:06

A díjat a német nagykövetségen vette át a két főszerkesztő.

2021. szeptember 17. 17:06
null

A Telex szerkesztőségének ítélte a Konrád György-díjat az Európai Duna Akadémia és a Duna Térség és Közép-Európai Intézet – számol be a Média1.

Az indoklás szerint a lap a díjat – amelyet Németország budapesti nagykövetségén vette át Munk Veronika és Dull Szabolcs – a demokráciáért, a sajtószabadságért és az emberi méltóságért végzett munkájáért kapta.

 Főszerkesztői beszédükben Munk és Dull köszönetüket fejezték ki a lap iránti érdeklődésért és az elismerésért. Hozzátették, külön öröm számukra a Konrád György-díj, ugyanis a világhírű magyar író egész életében és életművében olyan, számunkra különösen fontos értékek mellett tett hitet mint a demokrácia, a pártatlanság, az emberi méltóság és a sajtószabadság.

A díjjal egyébként ötezer euró is jár.

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2021. szeptember 19. 19:05
Ennél már csak az lenne röhögtetőbb, ha posztumusz telex díjat kapna Konrád György.
Krupp Skya
2021. szeptember 19. 17:14
Én egy Adolf Hitler-díjnak jobban örülnék. Mármint ha azt kapott volna Telex, nem mintha Hitler olyan hazudós lett volna mint a Telex.
krotak
2021. szeptember 18. 17:07
A Konrád György díj jó ötlet. Jobb, mint a Corvin Lánc, vagy a Lovagkereszt. Nem kell attól tartani, hogy vissza kell adni, mert illetéktelen is megkaphatja.
írmag
2021. szeptember 18. 14:55
Ez van olyan értékes, mintha Konrád György kapott volna Telex díjat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!