Ismét kötelező a maszkviselés a Debreceni Egyetemen

2021. szeptember 24. 08:32

A rektori körlevél szerint a Covid-19 járvány mellett egyre jobban terjednek az adenovírus, a parainfluenza és a rhinovírus okozta megbetegedések is.

2021. szeptember 24. 08:32
null

Kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése szeptember 22-étől, szerdától a Debreceni Egyetem valamennyi dolgozójának és hallgatójának munkaidőben és tanítási időben – közölte honlapján az intézmény sajtóirodája. Az idézett rektori körlevél szerint

e kötelezettség alól a védettségi igazolvány sem mentesít,

tekintve, hogy a Covid-19 járvány mellett egyre jobban terjednek az adenovírus, a parainfluenza és a rhinovírus okozta megbetegedések is.

Az oktatók ugyanakkor mentesülnek a maszkviselési kötelezettség alól, ha a hallgatóktól legalább három méter távolság tartható. Az egyetemi rendezvények, sportesemények a kormányzati intézkedések alapján továbbra is védettségi igazolvánnyal látogathatók, de a sportolás és az étkezés időtartamára a maszk viselése mellőzhető.

(MTI)

Fotó: YouTube/ Debreceni Egyetem

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
certus
2021. szeptember 24. 16:31
Halkan jegyzem meg az itt kommentelő szakértőket felvilágosítandó, hogy azon az egyetemen egy nemzetközileg is jegyzett orvosi kar működik. De természetesen ti mind jobban értetek hozzá. Gratulálok felkészültségetekhez.
az ember
2021. szeptember 24. 14:39
Buta intézkedés.
ancilla
2021. szeptember 24. 11:59
Az ELTÉ-n és a Pázmányon is. Nem tudom, hogy mi ebben a hír. Lényeg, hogy a rettegés konstans szintjét fenntartsák ezekkel a cikkekkel. Ez különben totál fölösleges és nagyon káros intézkedés.
MaBaker
2021. szeptember 24. 11:00
A debreceni egyetemen ezek szerint nem szeretnek tudományos cikkeket olvasni a maszkok hatástalanságáról https://www.dailyveracity.com/2021/07/26/over-50-scientific-studies-conclude-masks-do-nothing-to-prevent-the-spread-of-illness-so-why-do-people-keep-claiming-they-work/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4868605/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!