„Megint reggel, megint dugó” – nem látszik javulás a fővárosi közlekedésben

2021. szeptember 07. 09:41

„Lehet csőddel riogatni, lehet automata telefonos kampánnyal csitítani az embereket, a lényeg nem változik: a budapestiek életéből értékes órákat rabol el a közlekedési horror” – írja kedd reggeli bejegyzésében Fürjes Balázs.

2021. szeptember 07. 09:41
null

„Megint reggel, megint dugó” – kezdi kedd reggeli bejegyzését közösségi oldalán Fürjes Balázs, a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára. Mint a politikus fogalmaz:

augusztus utolsó hetében azt gondoltam, adjunk egy hetet a Fővárosnak, hogy bebizonyítsa, képes lesz-e úrrá lenni a káoszon,

képes lesz-e legalább könnyíteni a katasztrofális helyzeten, ami Budapesten kialakult.”

„Ma reggel ez a helyzet Budán. A Belváros már nyár végén elesett”

„Lehet erre akármit mondani,

– szögezi le Fürjes, hozzáteszi: „a munkától, a családtól, a pihenéstől veszi el az időt, amit nem kapunk vissza. Soha.”

Fürjes: A nagy kérdés azonban most sem az, hogy ki a hibás

„A nagy kérdés azonban most sem az, hogy ki a hibás” – szögezi le ugyanakkor az államtitkár. Mint fogalmaz, szerinte a lényeg az, hogy mit tehetnek „a közlekedés átgondolt fejlesztésével a Budán élőkért és az agglomerációból ingázókért a Budakeszi úton”.

Fürjes Balázs bejegyzésében a kormány következő megoldási javaslatait emelte ki, melyeket felsorolásszerűen, az alábbiakban változtatások nélkül közlünk:

  • „Szakaszosan buszsávokat építünk, valamint okoslámpákkal tesszük gyorsabbá a buszos közlekedést.
  • A jelenleg csúcsidőben tapasztalható 50 perchez képest 30 perc alá csökkentjük az autóbuszok menetidejét Budakeszi és Budapest között.
  • P+R és B+R parkolókat építünk, hogy az agglomerációból érkezők kényelmesen letehessék az autót. Szálljunk ki az autóból? – hangzatos jelszó, de mi ennek a feltételeit is megteremtjük Budán.
  • Win-win helyzetet teremtünk az autósok és a busszal közlekedők számára: a buszsávnak köszönhetően minimum 10%-kal többen választják majd a buszos közlekedést, így kevesebb lesz az autó, vagyis mindenki jobban jár. A tervezésre vonatkozó szerződést nyáron aláírtuk!
  • Megvédjük Buda zöldjét és az emberek egészségét: világszínvonalú, igényes és környezetbarát elektromos és sűrítettgáz-üzemű buszokkal zöldítjük a budai autóbuszflottákat a jövő év elejétől!”

*** 

Karácsony Gergely szerint a dugók csak „átmeneti kellemetlenségek”

Telefonon is beindította a kampányt Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt. A főpolgármester üzenetében azt mondja, „több évtizedes adósságot” törleszt a főváros azzal, hogy felújítják a Lánchidat, a Blaha Lujza teret és a pesti alsó rakpartot. A felújítások okozta káoszra is kitér az üzenetében: „Mindez átmeneti kellemetlenséggel jár, mégis megéri” – fogalmaz üzenetében Karácsony, amelyet azzal zár, hogy „tegyünk közösen azért, hogy kevesebb dugó” legyen.

Nyitókép: Facebook

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazio154
2021. szeptember 07. 18:18
Nincs más hátra Fürjes úr. Meg kell nézni a folyadékok áramlása c. részt a fizika könyvben. A csövek átmérője már nem növelhető, új cső lefektetésére sincs lehetőség, akkor már csak 1 lehetőség van, az áramlás sebességének növelése. Javasolja, hogy a fővárosban a hatóság vezessen be minimális sebességet, aki ez alatt halad a rendőr megbünteti!
kitiltott
2021. szeptember 07. 16:20
Megint hazudik.a Pesti alsó rakpartot Tarlós idejében teljesen felújították .. Balogh Samu a fekete aszfaltot és a vadonatúj kiépített parkolókat tirette fel agyament ötlete miatt. De a dugók akkor is meglesznek. Az eszement forgalom csillapitasuk miatt el lehetetlenítik a hidak forgalmát A 7 hidbol 2 járható.. Árpád es a Lágymányosi Rakoczi
józan paraszti ész
2021. szeptember 07. 14:22
"Karácsony Gergely szerint a dugók csak „átmeneti kellemetlenségek”" Gyurcsány is csak egy átmeneti kellemetlenség volt. De rohadt sokba került!
edieTHEGREATeagle
2021. szeptember 07. 13:04
Balázskám, csak a teljesség igény nélkül: - utaljatok már át a Lánchídra ígért 6 milliárdot, - utaljátok már át a közösségi közlekedési hozzájárulást, 12 milliárdot (ami egyébként az 5 (!!!) %-a a teljes összegnek, - járuljatok már hozzá, hogy a főváros ugyanúgy vehessen fel hitelt ahogy Tarlós alatt Addig viszont kurvára kussoljatok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!