Ferenc pápa: Isten, áldd meg a magyart!

2021. szeptember 13. 14:11

Az Úrangyala imádságot magyarul zárta.

2021. szeptember 13. 14:11
null

Ferenc pápa miséjével véget ért az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Budapesten. Megtelt a Hősök tere és környéke a mise idejére. Ez volt a pápa második külföldi útja a járvány kezdete óta, az első valódi tömegrendezvény, amin részt vett, részt vehetett, végig felszabadultnak, jó kedvűnek tűnt. Beszédében példaképként említette Szent Istvánt és Árpád-házi Szent Erzsébetet, az Úrangyala imádságot pedig magyarul zárta, azzal, hogy „Isten áldd meg a magyart!".

Nyitókép: Trenka Attila

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. szeptember 14. 19:09
A borzalmas ellenzéknek ez borzalmas. Hogy volt itt egy EB meccs, totál pandémia közben, Dubai kivilágítja a tornyát piros-fehér-zölddel, az angol királynő üdvözölget minket, itt a NEK, beugrik a pápa egy misére, és találkozik ezzel-azzal, sőt még a keleti egyház képviselőjével, székre ültetjük a szerb miniszterasszonyságot, itt járt a cseh vitéz. És hát, mint Néző mondja, a nagy sanyarúságban a Balatonnál a bütykös hattyúk már lángost dobálnak ki a vízből a mélyszegénységben élő, ott lézengőknek. És a pápa a kifejezetten magyar jellegű formulát használja. Khm. Csak halkan megjegyzem, hogy aki azt mondja, Isten nevében ne szóljon senki, annak mondanám, hogy aki ezt mondja, azt is saját formájára teremtette Isten. És ez a nemondjonsenkisemmit-nél is úgy van, hogy a hajszál sem esik le a mondogató fejéről, ha Isten nem hagyta jóvá. És a szája sem mond mást, csak ami Isten megenged. Mondjuk, nála ez paradoxon.
Isten jobb keze
2021. szeptember 14. 01:46
orbánék miatt, a Pápa, csak allig pár óráttöltött hazánkban! Orbánék leégették a hazánkat, a nagy világban ismét, és sokadjára!
Bradanek
2021. szeptember 13. 19:47
Ferenc pápa: Isten, áldd meg a magyart! Mivel, hogy Bukarestben volt, illett volna a románokért is ejteni egy két jó szót.
balbako_
2021. szeptember 13. 18:13
Remélem, hogy azt is tudta, hogy ez Himnuszunk kezdő sora is egyben. (Román és szlovák soviniszták rikácsoltak a parlamentjükhöz szaladtak, hogy miséken a magyar Himnuszt énekelik és akkor estek pofára, hogy a hivatalos egyházi énekek közé felvették már régen nemzeti imádságunkat.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!