Die Presse: Magyarország minden más uniós tagállamnál gátlástalanabbul nyit Kína felé

2021. szeptember 28. 10:36

A német lap egy véleménycikket közölt Magyarországról és a Fudan egyetemről.

2021. szeptember 28. 10:36
null

A Fudan egyetemmel a kormány ellenőrizetlenül megnyitja a kapukat – írta a Die Presse szerzője. Szerinte Magyarország minden más uniós tagállamnál gátlástalanabbul nyit Kína felé, mivel a sanghaji elit Fudan egyetem teljes értékű telepet kap Budapesten. A szerző megállapította, hogy az ehhez szükséges hitel Kínából érkezik.

A szerző kifejtette, hogy a magyar ellenzék hevesen ellenzi a projektet, mivel a Fudan magánegyetemmel a kormány ellenőrizetlenül megnyit kapukat több ezer informatikus és tudós előtt. A szerző megszólaltatta Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester kabinetfőnökét, aki szerint egy kínai hírszerző örülne egy ilyen lehetőségnek.

Nyitókép: Budapest, 2021. június 5.
Baranyi Krisztina (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), a IX. kerület polgármestere beszédet mond a kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszának létrehozása ellen meghirdetett tüntetésen a Parlament előtt, a Kossuth Lajos téren 2021. június 5-én.
MTI/Balogh Zoltán

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
critical man
2021. szeptember 29. 10:04
Németország legnagyobb külkereskedelmi partnere Kína, mind export, és mind import terén. A miénk nem Kína. Mi a kérdés Ildikó?
Gyikó István
2021. szeptember 29. 09:54
Detényleg,miértis baj?...,ha végre a nemzetiérdekeink kerülhetnek az elsőhelyre?....
kitiltott
2021. szeptember 29. 07:17
Trükkök százai.. Baráti bal a mosleknak
őrnagyőrnagy
2021. szeptember 28. 21:07
Tehát, ha képzetlen, keresztény és Európa gyűlölő, segélyekből meg kábítószerből élő muszlim, akkor jöhet. Ha képzett kínai, akkor az Európa elfoglalása. A hülyeségnek azért vannak szintjei, ez kb. a legalja...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!