Országos átlagban is emelkedik a koronavírus koncentrációja

2021. augusztus 24. 12:51

A SARS-CoV-2 koncentrációk megegyeznek a második hullám felszálló ágában mértekkel.

2021. augusztus 24. 12:51
null

A vizsgált városok közül erősen emelkedő tendencia jellemzi Budapest és Szeged szennyvízmintáit, de enyhe emelkedés több város esetében is megfigyelhető. A mért koncentrációk Budapest és Szeged mintáiban a mérsékelt kategóriába, a többi vizsgált település esetében az alacsony kategóriába esnek – számolt be a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

A 33. héten a szennyvízminták koronavírus eredménye országos átlagban emelkedő tendenciát mutat, a SARS-CoV-2 koncentrációk megegyeznek a második hullám felszálló ágában mértekkel.

A szennyvíz-eredmények azt mutatják, hogy a fertőzöttek száma a közeljövőben ismét emelkedni fog.

Nyitókép: Nemzeti Népegészségügyi Központ

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rugo
2021. augusztus 24. 17:36
'...Budapest és Szeged ...." --- Ahol az átoltottság a legmagasabb. Nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy megmondjuk ez a hullám Pfizer hullám lesz - ahol sok a beoltott ott fog tombolni a járvány.
ancilla
2021. augusztus 24. 17:21
És hányan vannak a BETEGEK? Mert ez csak riogatás. Pont, mint a pozitív PCR tesztekkel számolt ”fertőzöttek”. Tudjuk, az is milyen megbízható módszer. Ugye. Elkezdődött a víz melegítése a békák alatt. Azok meg csak boldogan brekegnek.
Camael
2021. augusztus 24. 17:07
milyen módszerrel lehet kimutatni a vírust a szennyvízből?
Zakar ZoItán BéIa
2021. augusztus 24. 16:41
A falunapok, tüzijáték, a több Balaton csak ezután jön. Köszönjük az újabb halottakat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!