Ismerjük meg történelmünket – érdekességek a budai Várról

2021. augusztus 16. 12:21

A Mestermű születik című könyv szerzője mesél a budai Várhoz kötődő élményeiről.

2021. augusztus 16. 12:21
null

„Gyerekként mit látott a területen? Miről szól a Mestermű születik című könyv és miért fontos, hogy elkészült? Melyik századfordulós mesterhez kapcsolódik a kedvenc története?” – ezekre a kérdésekre válaszolt Sal Endre, az Újságmúzeum főszerkesztője és a Mandiner munkatársa a Nemzeti Hauszmann Program kisvideójában: 

Nyitókép: Nemzeti Hauszman Program hivatalos Facebook-oldala

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2021. augusztus 16. 17:17
Egyik kedvenc könyvem Zolnay László Az elátkozott Buda/Buda aranykora című munka. Részletesen megismerhetjük azt ami már régen nem látható Budából - és aminek feltárásában nem kis részt vállalt a szerző- ugyanakkor nagyon olvasmányos. Szinte láthatjuk magunk előtt a város életét a régi korokban. Ugyanakkor történészi pontossággal, precizitással tálalja az eseményeket.
nick89
2021. augusztus 16. 13:24
Koronázás lesz a közeljövőben? Csak kérdezem.
Akitlosz
2021. augusztus 16. 13:11
Egyik városban sincsenek már meg a várfalak. Se Győrben, se Várpalotán, se Székesfehérváron, se Nagykanizsán, se ... Budapesten sem, ez csak a palota és környezete, nem a városfal. S az oszmán és a habsburg háborúkban lerombolt várak sem lettek újjáépítve. Úgyhogy nem tudom, hogy min van fennakadva az ember, Buda vára messze az egyik legjobb állapotban van a magyarországi várak közül. Ott kellene, hogy lakjon a magyar király.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!