Lovász László és Vizi E. Szilveszter kapta a Szent István-rendet

2021. augusztus 20. 12:52

Áder János köztársasági elnök átadta a legmagasabb állami elismerést, a Szent István-rendet.

2021. augusztus 20. 12:52
null

Az államfő az átadón kiemelte: a Szent István Rend nemzeti elismerésünk legrangosabb kifejezője, a tiszteleté határon innen és túl. „Hagyományaink szerint nemzeti ünnepünkön a Szent István Rend átadásával a legkiválóbbaknak adjuk meg a kellő tiszteletet. Ma azoknak, akik Eötvös Loránd méltó utódai voltak a Magyar Tudományos Akadémia elnöki posztján.

Méltó utódok, kiváló tudósok, jó magyarok”

– fogalmazott Áder János, aki Eötvös Loránd szavait idézve hozzátette: „ha igazi tudósok és – amint kell – jó magyarok akarunk lenni, úgy a tudomány zászlaját olyan magasra kell emelnünk, hogy azt a hazánk határain túl is meglássák, és megadhassák neki az illő tiszteletet.”

A Szent István Rendet Lovász László és Vizi E. Szilveszter kutatói pályafutásukért, a magyar tudomány jó hírnevét világszerte erősítő eredményeikért, oktatói munkásságukért, valamint a tudományos ismeretterjesztésben vállalt kimagasló szerepük miatt kapták.

A Magyar Szent István-rend a legmagasabb állami kitüntetés, amely a Magyarország érdekében tett legkiemelkedőbb, különleges érdemek, kimagasló életművek, nemzetközi téren szerzett jelentős értékek elismerésére szolgál. A 257 éve alapított kitüntetést hetven év szünet után, 2013 óta, az augusztus 20-i ünnepségek keretében adományozzák.

(MTI)

Kép forrása: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2021. augusztus 20. 18:47
Miken múlik az elismerés, a siker, az, hogy kik kapják a díjakat: https://egyvilag.hu/temakep/106.shtml Mert messze nem csak a minőségen.
annamanna
2021. augusztus 20. 16:17
És akkor mondja valaki, hogy véletlenül volt rózsaszínbe csomagolva a turul :))))
jánosbácsi
2021. augusztus 20. 15:54
Csótány megkapta a Kossuth-díjat. Sírjak vagy röhögjek? Röhögjünk együtt. :D
-Zsolt-
2021. augusztus 20. 15:27
Jajj, be szépek ezek a fiatal demokraták! Miniszterelnök úr is, mint valami nyugdíjas Matrjoska baba vagy kistarcsai AVH-s smasszernő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!