Lengyelországban aláírásgyűjtés indult a magyar gyermekvédelmi törvény támogatására

2021. augusztus 03. 14:29

Aláírásgyűjtést indított egy lengyelországi civil szervezet a magyar gyermekvédelmi törvény támogatására, a múlt héten kezdődött, folyamatban lévő akciót keddig több mint négy és fél ezren támogatták.

2021. augusztus 03. 14:29
null

Az aláírásgyűjtést szervező lengyel életvédő társaság, az Élet és Család Alapítvány (Fundacja Zycie i Rodzina) a varsói magyar nagykövetnek címzett petícióban megállapítja: a június közepén elfogadott magyar gyermekvédelmi törvényre „az LMBTQ-körök, valamint az őket támogató kormányok”, az Európai Unió és a média „a magyar kormány elleni kíméletlen kampánnyal” reagált. Az aláírók támogatásukat fejezik ki a magyar kormányzatnak, és azt kérik, hogy ne hátráljon meg az LMBTQ-lobbi nyomásgyakorlása előtt.    

Reményüket fejezik ki, hogy Lengyelországban is lehetőség nyílik majd a magyarországihoz hasonló szabályozás bevezetésére.   

A petíciót a konzervatív média, köztük a DoRzeczy hetilap, a niezalezna.pl hírportál és a TV Republika hírtelevízió honlapjain terjesztik - ismertette hírportálján a varsói Waclaw Felczak Lengyel-Magyar Együttműködési Intézet. A DoRzeczy főszerkesztője, Pawel Lisicki júniusi, Orbán bölcs lépése című kommentárjában „valódi áttörésnek és a bátorság megnyilvánulásának” nevezte a magyar törvényt. A nyugat-európai országokban egyre határozottabb a baloldali és liberális ideológia túlsúlya, annál fontosabb, hogy akadnak politikusok, akik képesek szembeszállni ezzel az irányzattal – áll a cikkben.    

„Az ilyen politikusok nem a kívülről befogadott, betanult szlogeneket ismételgető bábuk és papagájok szerepében lépnek fel a történelem színpadán, hanem erős jellemről tesznek tanúságot (...), védik az alapvető értékeket és elveket” – írta Lisicki, hozzáfűzve: ő maga éppen ezért üdvözli, hogy a magyar Országgyűlés megszavazta az Orbán Viktor vezette Fidesz által beterjesztett gyermekvédelmi törvényt.

(MTI)

Fotó: Frederic J. BROWN / AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2021. augusztus 03. 19:32
Talán helyes és politikus tett lenne, ha vmelyik MAGYAR civil szervezet (CÖF??) kiállna hasonló szervezéssel a lengyel államiságot védő lengyel alkotmány-bírósági határozat mellett?? Egyfajta V4 népszavazás - ciki ötlet, de miért ne?? Én ugyanúgy nem akarok egy megnyomorított Cseh, tót vagy lengyel családot buzipropagandára kényszerítve látni, ahogy magyart se! Sőt, még románt se ...
FREE LMBTQ
2021. augusztus 03. 17:53
Egy hét alatt 4500-an.Ijesztő mennyiség:-)
Pipas 3
2021. augusztus 03. 16:57
Köszönjük Lengyelország!! Ti is csináljátok népszavazást!! Együtt sikerűlni fog!!! Állítsuk meg együtt, a terjeszkedő LMBTQ-S, BLM-ES, GENDERBUZOLÓGUS aktivistákkal teletüzdelt aberrált bandát!!!!
matykox
2021. augusztus 03. 16:01
Köszönjük, lányok & srácok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!